Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κωνσταντινούπολη - Πανόραμα πλατείας Ταξίμ

Κωνσταντινούπολη

Τουρκία
Μοιράσου το
Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος Βόσπορος
Bosporos
Ο χιλιο-τραγουδισμένος Βόσπορος είναι ένα στενό που αποτελεί, μαζί με τα Δαρδανέλια, το όριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Αποτελεί το στενότερο πέρασμα της διεθνής ναυσιπλοΐας και ενώνει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά, η οποία με την σειρά της ενώνει τα Δαρδανέλια με το Αιγαίο. Το πέρασμα έχει μήκος 30 χιλιόμετρα ενώ κατά το μήκος και των δύο πλευρών του είναι χτισμένη η πόλη της Κωνσταντινούπολης. Διαθέτει δύο γέφυρες που το διασχίζουν, και έχουν μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο. Η πρώτη ονομάζεται 'Γέφυρα του Βοσπόρου' και κατασκευάστηκε το 1973, ενώ η δεύτερη είναι η 'Σουλτάνος Φατίχ Μεχμέτ' και ολοκληρώθηκε το 1988. Ένας πολύ καλός τρόπος να απολαύσετε τον Βόσπορο από την στεριά είναι να κάνετε ένα περίπατο στην πλακόστρωτη ακτή, να περιηγηθείτε στα παρακείμενα πάρκα και να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας στην βεράντα κάποιου ξενοδοχείου της περιοχής. Μια άλλη επιλογή είναι να επιβιβαστείτε ένα από τα καραβάκια που προσφέρουν ξενάγηση στον Βόσπορο και να θαυμάσετε τις ακτές με τα αξιόλογα οικοδομήματα από διαφορετική οπτική γωνία. Τέλος αν ψάχνετε την φθηνότερη επιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δημόσια συγκοινωνία και να μεταβείτε από το Ευρωπαϊκό στο Ασιατικό κομμάτι της πόλης.
αρέσει σε 17 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Βόσπορος"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Κωνσταντινούπολη » Βόσπορος
ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ AQUARIUM ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, ΣΑΛΑΧΙΑ, ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΗ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΝΗ ΠΑΣΑ. ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Κωνσταντινούπολη » Βόσπορος
ΤΕΛΕΙΑ Η ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ TOUR GUIDE, ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΑΣ.
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Κωνσταντινούπολη » Βόσπορος
Συμφωνώ με ZOLIE ΚΑΙ dimis!!!! Τα γραφεία ζητάνε 15 ευρώ για τη μίνι κρουαζιέρα. Τα καραβάκια από Εμίνονου 12 λίρες (περίπου 6,5 ευρώ) Επίσης υπάρχουν δεκάδες αποβάθρες με τακτικές αναχωρήσεις και σε πηγαίνουν μόνο με 3 λίρες σε προορισμό της επιλογής σου. Δείτε χάρτες, μπορείς π.χ.να μπεις Kabataş, να πας Üsküdar και να γυρίσεις Εμίνονου, κερδίζεις χρόνο στις περιηγήσεις!!!!
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Κωνσταντινούπολη » Βόσπορος
Υπεροχο μερος!Θα σας προτεινα μια κρουαζιερα κραταει 2 ωρες!Και εχει πολλυ χαμηλες τιμες!περνατε εξω απο το ρουμελι χισαρ αλλα και τα πριγκιπονησα!!!
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Κωνσταντινούπολη » Βόσπορος
ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ, ΑΞΙΖΕΙ! ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΟΝΟ 12 ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΤΡΩΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ , ΔΙΑΡΚΕΙ ΜΟΛΙΣ 90'.
7 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει! (2)

ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ?
5 χρόνια πριν
Κωνσταντινούπολη » Βόσπορος
Μοναδική ομορφιά! Αξίζει η βόλτα που κάνουν συνήθως με καραβάκι τα ταξιδιωτικά γραφεία. έχεις την ευκαιρία να δεις και να φωτογραφίσεις το πιο σημαντικά αξιοθέατα. Φυσικά αν κάποιος έχει χρόνο.......το περπάτημα είναι ιδανικό!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Κωνσταντινούπολη » Βόσπορος
Νομιζω ότι ο ωραιότερος (και επιβεβλημένος) τρόπος για να απολαύσει κανείς τον Βόσπορο είναι να επισκεφθεί κανείς το Τσιραγάν Σεράι ή Παλάς για καφέ ή τσάι (το δεύτερο σερβίρεται με υπέροχο τρόπο) λίγο πριν σουρουπώσει για να τον δείτε και με φως ημέρας, αλλά και με τα φώτα αναμμένα στα καραβάκια που τον διασχίζουν. Ο χώρος είναι καταπληκτικός.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κωνσταντινούπολη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κωνσταντινούπολη - Μεγάλο Παζάρι - Καπαλί Τσαρσί Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος Κωνσταντινούπολη - Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη - Γέφυρα και Πύργος του Γαλατά Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόννησα ή πιο απλά «Πριγκηπονήσια» Κωνσταντινούπολη - Αγορά Μπαχαρικών Κωνσταντινούπολη - Μπλε Τζαμί Κωνσταντινούπολη - Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολη - Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή Κωνσταντινούπολη - Πλατεία Ταξίμ Κωνσταντινούπολη - Ντολμά Μπαχτσέ Κωνσταντινούπολη - Παναγία των Βλαχερνών Κωνσταντινούπολη - Τοπ Kαπί Κωνσταντινούπολη - Τείχη της Κωνσταντινούπολης Κωνσταντινούπολη - Βυζαντινός Ιππόδρομος Κωνσταντινούπολη - Πολίτικη Κουζίνα Κωνσταντινούπολη - Μονή / Μουσείο της Χώρας Κωνσταντινούπολη - Αρχαιολογικά Μουσεία Κωνσταντινούπολη - Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά