Ελλάδα > Κατερίνη

Κατερίνη

(Πληθυσμός: 85851)

Η Κατερίνη είναι η πρωτεύουσα του νομού Πιερίας και η μεγαλύτερη πόλη του νομού. Είναι από τις νεότερες πόλεις της Ελλάδας και βρίσκεται πολύ κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Δίον και το κάστρο του Πλαταμώνα, σε παραλίες αλλά και στο Λιτόχωρο και το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα. Η οικονομία της πόλης στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη γεωργία και τον τουρισμό. Συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με την εθνική οδό αλλά και καθημερινά, συχνά δρομολόγια τρένου. Ιδίως με τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δρομολόγια

photo:FB My_Photo_Pics / None
Κατερίνη
Κατερίνη

Κλίμα Κατερίνη

Η Κατερίνη με υψόμετρο που κυμαίνεται από 14 έως 45 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, και έχοντας απόσταση λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από την ακτή του Θερμαικού έχει κλίμαπου χαρακτηρίζεται υγρό μεσογειακό. Επηρεάζεται ευνοϊκά από τη θάλασσα στα ανατολικά και προστατεύεται από τους κοντινούς ορεινούς όγκους της οροσειράς των Πιερίων και του Ολύμπου, στα δυτικά και στα νότια.

 

Τους μήνες του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι θεοκρασίες μπορούν να ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς, ενώ η ψυχρότερη περίοδος ξεκινά από τον Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο. Αυτοί οι μήνες φέρνουν και τις περισσότερες βροχές ενώ η χιονοπτώσεις δεν εμφανίζονται αρκετά συχνά. Επίσης, οι θερμοκρασίες υπό του μηδενός μπορεί να παρατηρηθούν το από το Δεκέμβρη έως τον Φλεβάρη αλλά σίγουρα με μια  σπάνια συχνότητα.   

Αξιοθέατα Κατερίνη

Τύποι Αξιοθεάτου