Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λυών - Πανόραμα

Λυών

Γαλλία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Λυών

Λυών - Βασιλική της Παναγίας του Φουβιέρ Βασιλική της Παναγίας του Φουβιέρ
Basilique Notre-Dame de Fourvière
"Μετά τον καθεδρικό της Λυών το συγκεκριμένο οικοδόμημα αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη. Χτίστηκε μεταξύ 1872 και..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λυών - Καθεδρικός της Λυών Καθεδρικός της Λυών
Cathédrale Saint-Jean-Baptiste de Lyon
"Ο καθεδρικός ναός της πόλης είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και αποτελεί έδρα του Αρχιεπισκόπου της Λ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λυών - Νοσοκομείο Hôtel-Dieu Νοσοκομείο Hôtel-Dieu
Hôtel-Dieu de Lyon
"Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία σε ολόκληρη τη Γαλλία και βρίσκεται σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λυών - Γιορτή των Φώτων Γιορτή των Φώτων
Fête des lumières
"Η γιορτή των φώτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Δεκεμβρίου και είναι αφιερωμένη στην Παναγία η οποία κατά την παράδο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λυών - Στάδιο της Λυών Στάδιο της Λυών
Stade de Gerland
"Πέρα από τις φυσικές ομορφιές την ιστορία και τη μακραίωνη πολιτιστική παράδοση η πόλη της Λυών είναι περήφανη και γι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λυών - Πλατεία Μπελεκούρ Πλατεία Μπελεκούρ
Place Bellecour
"Η πλατεία Μπελεκούρ είναι η κεντρική πλατεία της Λυών, μάλιστα θεωρείται το σημείο μηδέν της πόλης της Λυών. Από την ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λυών - Θέατρο Σελεστίν Θέατρο Σελεστίν
Théâtre des Célestins
"Το θέατρο Σελεστίν χτίστηκε το 1881 με την αρχιτεκτονική της εποχής. Έχει χαρακτηριστεί μνημείο Πολιτιστικής κληρονομ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λυών - Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων EMLYON Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων EMLYON
EMLYON Business School
"Το EMLYON Business School (πρώην École de management de Lyon) ιδρύθηκε στη Λυών το 1872 από την τοπική επιχειρηματική..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λυών»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 479.803
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Lyon-Saint Exupery (LYS), Lyon-Bron (LYN), Grenoble - Isere (GNB)
Χρησιμές διευθύνσεις:
Η επίσημη ιστοσελίδα της πόλης
Περιγραφή: Η Λυών βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γαλλία και είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Ρον-Αλπ (Rhône-Alpes). Μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας με πληθυσμό που ανέρχεται σε 472.305 κατοίκους στο μητροπολιτικό της κέντρο και 1.748.271 κατοίκους (2006) στην ευρύτερη περιοχή. Η Ιστορία της Λυών ξεκινά το 43π.Χ. όταν ο Ρωμαίος αξιωματικός Λούσιος Μουνάτιος Πλάνκος (Lucius Munatius Plancus), ιδρύει την πόλη με την ρωμαϊκή ονομασία Λούγδουνουμ (Lugdunum) με σκοπό την φιλοξενία Ρωμαίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν εξαιτίας μιας γαλατικής εξέγερσης. Η πόλη είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ροδανού (Rhone) και Σόν (Saone) και κατέχει ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική θέση βρισκόμενοι στο μέσο της απόστασης Παρισιού και Μασσαλίας αλλά και σε αρκετά κοντινή απόσταση από πολλούς κεντροευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Γενεύη το Τορίνο και η Βέρνη. Η Λυών θεωρείται ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο για τη Γαλλία με ειδίκευση στους κλάδους των χημικών, των φαρμακευτικών και των βιοτεχνολογικών προϊόντων. Επιπλέον αποτελεί έδρα για ορισμένες μεγάλες εταιρίες λογισμικού αλλά και της Eυρωπαϊκής αστυνομίας (INTERPOL). Τα γνωστά ιστορικά και αρχιτεκτονικά της μνημεία την συμπεριλαμβάνουν στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και κατά το παρελθόν υπήρξε η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του μεταξιού. Τέλος δε πρέπει να παραλείψουμε ότι η Λυών θεωρείται η αιχμή του δόρατος της γαστρονομίας σε ολόκληρη τη Γαλλία.
Γλώσσα: Γαλλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιOui
ΌχιNon
ΕυχαριστώMerci
ΠαρακαλώS’il vous plaît
ΚαλημέραBonjour!
ΚαληνύχταBonne nuit!
Γεία σου!Bonjour!

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Λυών
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί