Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λυών - Πανόραμα

Λυών

Γαλλία
Μοιράσου το
Λυών - Στάδιο της Λυών Στάδιο της Λυών
Stade de Gerland
Πέρα από τις φυσικές ομορφιές την ιστορία και τη μακραίωνη πολιτιστική παράδοση η πόλη της Λυών είναι περήφανη και για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο τον οποίο διαθέτει. Όπως λοιπόν ενδεχομένως γνωρίζετε εδώ βρίσκεται η έδρα της O.L. (Olympique Lyonnais). To στάδιο Gerland λοιπών είναι η έδρα της τοπικής ομώνυμης ομάδας επιπρόσθετα όμως αποτελεί το κύριο κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων ολόκληρης της πόλης. Η οικοδόμησή του άρχισε το 1914, σταμάτησε προσωρινά λόγω του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και ολοκληρώθηκε το 1919 με τη συνδρομή πολλών Γερμανών αιχμαλώτων. Κατά τη διάρκεια των ετών κάποιες τροποποιήσεις όπως η αφαίρεση του ταρτάν και του ποδηλατοδρομίου αύξησαν την χωρητικότητα του σταδίου που σήμερα αγγίζει τους 50.000 θεατές. Θεωρείται γήπεδο τεσσάρων αστέρων σύμφωνα με την κατάταξη της UEFA και έχει φιλοξενήσει μεγάλα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα όπως αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου της FIFA το 1998, αγώνες του παγκόσμιο κυπέλλου Ράγκμπι το 2007 και πολλούς άλλους. Γι' αυτό θα ήταν σίγουρα μια μοναδική εμπειρία να μπορέσετε να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο γήπεδο και αν είναι εφικτό να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με την παρακολούθηση ενός αγώνα της Ο.L..
Πρόσβαση: Μια εκ των διαδρομών του μετρό καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μετάβασης στο στάδιο. Απλά επιβιβαστείτε στην μπλε γραμμή B και κατεβείτε στην στάση Stade de Gerland η οποία είναι ακριβώς δίπλα στο γήπεδο.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Στάδιο της Λυών"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Στάδιο της Λυών"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λυών»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λυών - Βασιλική της Παναγίας του Φουβιέρ Λυών - Καθεδρικός της Λυών Λυών - Νοσοκομείο Hôtel-Dieu Λυών - Γιορτή των Φώτων Λυών - Στάδιο της Λυών Λυών - Πλατεία Μπελεκούρ Λυών - Θέατρο Σελεστίν Λυών - Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων EMLYON