Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λυών - Πανόραμα

Λυών

Γαλλία
Μοιράσου το
Λυών - Βασιλική της Παναγίας του Φουβιέρ Βασιλική της Παναγίας του Φουβιέρ
Basilique Notre-Dame de Fourvière
Μετά τον καθεδρικό της Λυών το συγκεκριμένο οικοδόμημα αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη. Χτίστηκε μεταξύ 1872 και 1896 για να συμβολίσει την επικράτηση των χριστιανικών αξιών έναντι του σοσιαλιστικού ρεύματος που κυριαρχούσε στην πόλη έως και το 1870. Από αρχιτεκτονικής άποψης θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι εμπνευσμένη από την Βασιλική της Αγίας Καρδιάς του Παρισιού (Basilique du Sacré-Coeur). Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιαστής της, Pierre Bossan παρά το ρεύμα της εποχής, επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει γοτθικά στοιχεία αλλά ένα συνδυασμό ρωμανικής και βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Με την προσθήκη των ψηφιδωτών και των βιτρώ το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και στις μέρες μας η βασιλική δέχεται ετησίως περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Η βασιλική έχει τέσσερις πύργους και ένα κωδωνοστάσιο το οποίο φιλοξενεί το επίχρυσο άγαλμα της Pαναγίας. Στην περίπτωση που βρεθείτε στην πόλη μια επίσκεψη εδώ κρίνεται επιβεβλημένη. Εάν στο χώρο των ενδιαφερόντων σας συμπεριλαμβάνονται στοιχεία αρχιτεκτονικής και θρησκευτικής λατρείας τότε σίγουρα θα μείνετε αποσβολωμένοι. Εκτός αυτού όμως θα έχετε τη δυνατότητα να ανεβείτε σε έναν από τους πύργους και να θαυμάσετε την καταπληκτική θέα ολόκληρης της πόλης.
Πρόσβαση: Επιβιβαστείτε στην πράσινη γραμμή D του μετρό και κατευθυνθείτε προς τη στάση Vieux Lyon. Από εκεί σας απομένουν λιγότερα από πέντε λεπτά περπάτημα για να προσεγγίσετε στον προορισμό σας.
Ιστοσελίδα: http://www.fourviere.org/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Βασιλική της Παναγίας του Φουβιέρ"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Βασιλική της Παναγίας του Φουβιέρ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λυών»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λυών - Βασιλική της Παναγίας του Φουβιέρ Λυών - Καθεδρικός της Λυών Λυών - Νοσοκομείο Hôtel-Dieu Λυών - Γιορτή των Φώτων Λυών - Στάδιο της Λυών Λυών - Πλατεία Μπελεκούρ Λυών - Θέατρο Σελεστίν Λυών - Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων EMLYON