Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λυών - Πανόραμα

Λυών

Γαλλία
Μοιράσου το
Λυών - Καθεδρικός της Λυών Καθεδρικός της Λυών
Cathédrale Saint-Jean-Baptiste de Lyon
Ο καθεδρικός ναός της πόλης είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και αποτελεί έδρα του Αρχιεπισκόπου της Λυών. Πρόκειται για έναν ρωμαιοκαθολικό ναό που άρχισε να οικοδομείται υπό τους επισκόπους Ποθίνο και Ειρηναίο, τον δωδέκατο αιώνα στα ερείπια μιας εκκλησίας που βρισκόταν εκεί από τον 6ο κιόλας αιώνα. Οι εργασίες ανέγερσης του έγιναν κατά περιόδους ώσπου το 1476 έλαβε τελικά τη σημερινή του μορφή. Οι διαστάσεις του ναού είναι 80 μέτρα μήκος, 20 μέτρα πλάτος και 32,5 μέτρα ύψος. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το εκκλησιαστικό (μουσικό) όργανο που διαθέτει καθώς έχει κατασκευαστεί από αναγνωρισμένους τεχνίτες της εποχής και έχει πλήθος δυνατοτήτων και εξαίσια ακουστική. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αστρονομικό ρολόι που υπάρχει στο ναό και χρονολογείται στον 14ο αιώνα. Ο ναός είναι γνωστός και με την ονομασία "Primatiale" (πρώτιστος) διότι το 1079 ο Πάπας παραχώρησε στην αρχιεπισκοπή της Λυών το προνόμιο της εποπτείας έναντι όλων των υπόλοιπων αρχιεπισκοπών του βασιλείου την Γαλλίας. Με την παραπάνω περιγραφή μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτή η σημασία και ο καθοριστικός ρόλος του καθεδρικού στην ιστορία της πόλης. Χωρίς κανένα ενδοιασμό λοιπόν θα μπορούσατε να τον επισκεφτείτε και σίγουρα δε θα μένατε δυσαρεστημένοι.
Πρόσβαση: Σε περίπτωση που θέλετε να μεταβείτε στον καθεδρικό της Λυών πάλι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μετρό και την πράσινη γραμμή D με σταθμό αποβιβασμού τη στάση Vieux Lyon. Μετά την αποβίβασή σας στο απέναντι τετράγωνο θα δείτε μπροστά σας το ναό.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Καθεδρικός της Λυών"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καθεδρικός της Λυών"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λυών»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λυών - Βασιλική της Παναγίας του Φουβιέρ Λυών - Καθεδρικός της Λυών Λυών - Νοσοκομείο Hôtel-Dieu Λυών - Γιορτή των Φώτων Λυών - Στάδιο της Λυών Λυών - Πλατεία Μπελεκούρ Λυών - Θέατρο Σελεστίν Λυών - Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων EMLYON