Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μαδρίτη - Βασιλικό παλάτι

Μαδρίτη

Ισπανία
Μοιράσου το
Μαδρίτη - Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ» της Μαδρίτης Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ» της Μαδρίτης
Plaza Mayor
Η Πλάθα Μαγιόρ, ένα τεράστιο τετράγωνο στο κέντρο της Μαδρίτης, πολλή δημοφιλές αξιοθέατο για τουρίστες αλλά και ντόπιους. Το συμμετρικό ορθογώνιο τετράγωνο διαθέτει μια ομοιόμορφη αρχιτεκτονική, παρόμοια με την Place des Vosges του Παρισίου. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα το μέρος ήταν απλά μια αγορά έξω από τα τείχη της πόλης. Το 1560 ο βασιλιάς Φίλιππος II ζήτησε από τον αρχιτέκτονα Juan de Herrera να μετατρέψει την αγορά σε πραγματική πλατεία. Χρειάστηκαν όμως αρκετά χρόνια μέχρι το 1617, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φιλίππου ΙΙΙ, πριν η Πλάθα Μαγιόρ ξεκινάει να κατασκευάζεται. Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη πλατεία, 120μ. μακρύ 90μ. σε εύρος που περιβάλλονταν από ξύλινα κτήρια. Φωτιές όμως κατέστρεψαν τις κατασκευές γύρω από τις πλατείες 3 φορές στην ιστορία: το 1631, 1672 και το 1790. Κάθε φορά μετά τις καταστροφές τα κτήρια ανακατασκευάζονταν και σήμερα βλέπουμε την τελευταία ανακατασκευή με το σχέδιο του Juan de Villanueva. Η Πλάθα Μαγιόρ είναι το σημείο για να απολαύσετε τη μπύρα σας με μεζέδες (tapas) ειδικά το μποκαντίγιο ντε καλαμάρες (bocadillo de calamares) που είναι μπαγκέτα ψωμιού με καλαμαράκια.
Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Sol (γαλάζια γραμμή 1, κόκκινη γραμμή 2 και κίτρινη γραμμή 3) στην συνέχεια θα χρειαστεί να περπατήσετε προς την οδό Calle Mayor και να έχετε το νου σας στην αριστερή πλευρά του δρόμου για να βρείτε τα στενάκια που βγάζουν στην Plaza Mayor.
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ» της Μαδρίτης"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ» της Μαδρίτης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μαδρίτη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μαδρίτη - Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης Μαδρίτη - Πνεύμονες της Μαδρίτης «Ελ Ρετίρο» Μαδρίτη - Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ» της Μαδρίτης Μαδρίτη - Στάδιο Σαντιάγκο Βερναμπέου Μαδρίτη - Μουσείο του Πράντο Μαδρίτη - Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαδρίτης Ατότσα Μαδρίτη - Αρένα Ταυρομαχίας Λας Βέντας Μαδρίτη - Μεγάλη Οδός «Γκραν Βία» Μαδρίτη - Εμπορικό Κέντρο & Τεχνητή Πίστα Χιονιού της Μαδρίτης Μαδρίτη - Πύλη της Ευρώπης Μαδρίτη - Πάρκο Γουόρνερ Μαδρίτης Μαδρίτη - Καθεδρικός της Αλμουδένα Μαδρίτη - Πλατεία Οριέντε Μαδρίτη - Πλατεία Πύλης του Ήλιου «Πουέρτα ντελ Σολ» Μαδρίτη - Πλατεία του Κολόμβου Μαδρίτη - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ισπανίας Μαδρίτη - Εσκοριάλ Μαδρίτη - Κοιλάδα των Πεσόντων Μαδρίτη - Εθνικό Μουσείο Τέχνης «Βασίλισσα Σοφία» Μαδρίτη - Μουσείο Τέχνης «Τίσεν-Μπορνεμίτσα»