Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μαδρίτη - Βασιλικό παλάτι

Μαδρίτη

Ισπανία
Μοιράσου το
Μαδρίτη - Πλατεία Πύλης του Ήλιου «Πουέρτα ντελ Σολ» Πλατεία Πύλης του Ήλιου «Πουέρτα ντελ Σολ»
Puerta del Sol
Η Πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ είναι μια από της σημαντικότερες πλατείες της Ισπανίας ενώ αποτελεί το σημείο μηδέν του οδικού δικτύου της Ισπανίας. Η πλατεία είναι η καρδιά του εορτασμού της αλλαγής του χρόνου, με το διάσημο καμπαναριό μπροστά στην πλατεία να χτυπάει 12 φορές ενώ οι χιλιάδες ανθρώπων που βρίσκονται επί της πλατείας και τα εκατομμύρια που το παρακολουθούν από την τηλεόραση, τρώνε ένα σταφύλι σε κάθε χτύπο της καμπάνας που μετράει του μήνες του χρόνου που έφυγε. Η πλατεία της Πύλης του Ήλιου όπως μεταφράζετε στα Ελληνικά περικυκλώνετε από πολλά ιστορικά κτήρια όπως το παλιό ταχυδρομείο που σήμερα χρησιμοποιείτε ως γραφείο του Προέδρου της Αυτόνομης Κοινότητας της Μαδρίτης. Στην νότια πλευρά της πλατείας Πουέρτα ντελ Σολ βρίσκετε ένας έφιππος ανδριάντας του Κάρολου Γ΄ της Ισπανίας ενώ στην ανατολική πλευρά βρίσκετε ένα άγαλμα με μια αρκούδα με ένα δέντρο που αποτελεί και το σύμβολο της πόλης της Μαδρίτης.
Πρόσβαση: Επί της πλατείας βρίσκετε ομώνυμη στάση μετρό Puerta del Sol που αποτελεί και μια από της κεντρικότερες στάσεις μετρό του δικτύου της πόλης.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πλατεία Πύλης του Ήλιου «Πουέρτα ντελ Σολ»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πλατεία Πύλης του Ήλιου «Πουέρτα ντελ Σολ»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Μαδρίτη » Πλατεία Πύλης του Ήλιου «Πουέρτα ντελ Σολ»
Είναι το μέρος που πριν κάποιες μέρες συγκεντρώθηκαν οι Ισπανοί αγανακτισμένοι...
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μαδρίτη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μαδρίτη - Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης Μαδρίτη - Πνεύμονες της Μαδρίτης «Ελ Ρετίρο» Μαδρίτη - Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ» της Μαδρίτης Μαδρίτη - Στάδιο Σαντιάγκο Βερναμπέου Μαδρίτη - Μουσείο του Πράντο Μαδρίτη - Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαδρίτης Ατότσα Μαδρίτη - Αρένα Ταυρομαχίας Λας Βέντας Μαδρίτη - Μεγάλη Οδός «Γκραν Βία» Μαδρίτη - Εμπορικό Κέντρο & Τεχνητή Πίστα Χιονιού της Μαδρίτης Μαδρίτη - Πύλη της Ευρώπης Μαδρίτη - Πάρκο Γουόρνερ Μαδρίτης Μαδρίτη - Καθεδρικός της Αλμουδένα Μαδρίτη - Πλατεία Οριέντε Μαδρίτη - Πλατεία Πύλης του Ήλιου «Πουέρτα ντελ Σολ» Μαδρίτη - Πλατεία του Κολόμβου Μαδρίτη - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ισπανίας Μαδρίτη - Εσκοριάλ Μαδρίτη - Κοιλάδα των Πεσόντων Μαδρίτη - Εθνικό Μουσείο Τέχνης «Βασίλισσα Σοφία» Μαδρίτη - Μουσείο Τέχνης «Τίσεν-Μπορνεμίτσα»