Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Νάξος - Πανόραμα

Νάξος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Νάξος - Πορτάρα Πορτάρα
Το σήμα κατατεθέν της Νάξου, είναι η εικόνα που πρωτοαντικρίζει κανείς όταν φτάνει στο λιμάνι της Νάξου και βρίσκεται στο μικρό νησάκι Παλάτια. Πρόκειται για την πύλη του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα, το χτίσιμο το οποίου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η θέση στην οποία βρίσκεται, δηλαδή το νησάκι Παλάτια, έχει συνδεθεί με το μύθο του Θησέα, ο οποίος εγκατέλειψε εδώ την Αριάδνη όταν την πήρε από την Κρήτη και εδώ τη συνάντησε ο θεός Διόνυσος, την ερωτεύτηκε και την έκανε γυναίκα του. Πλέον η Πορτάρα είναι το πιο αγαπημένο αξιοθέατο του νησιού και οι φωτογραφίες της έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, μιας και πλήθος κόσμου την επισκέπτεται καθημερινά και αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για να απολαύσει κανείς ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πορτάρα"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πορτάρα"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Νάξος » Πορτάρα
Στην πλευρά που αντικρίζει την Γρόττα, το νησάκι "Παλάτια", υπάρχει το "Λουτρό της Αριάδνης". Ο βράχος είναι σμιλευμένος σε σχήμα πισίνας όπου το νερό της θάλασσας ανανεώνετε.
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Νάξος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Νάξος - Πορτάρα Νάξος - Χώρα Νάξου Νάξος - Μέλανες Νάξος - Απείρανθος Νάξος - Παραλίες της Νάξου Νάξος - Γεύσεις και Προϊόντα της Νάξου Νάξος - Επιτόπιο Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξος - Παναγία Δροσιανή Νάξος - Δονούσα Νάξος - Κουφονήσια Νάξος - Σχοινούσα Νάξος - Ηρακλειά Νάξος - Κέρος