Λιτόχωρο Όλυμπος

Το Λιτόχωρο είναι μια κωμόπολη χτισμένη στους πρόποδες του Ολύμπου με πληθυσμό περίπου 7.000 ατόμων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τους περισσότερους περιπατητές καθώς και ορειβάτες που επιθυμούν να κατακτήσουν το βουνό του Ολύμπου. Η περιοχή από το Λιτόχωρο μέχρι την Λεπτοκαριά που βρίσκεται στην θάλασσα ονομάζεται Πλάκα Λιτόχωρου. Στην Πλάκα βρίσκονται πολυτελείς οικίες και πολλά κτήματα με ελαιόδεντρα και καπνά. Στην αντίθετη κατεύθυνση βρίσκεται το βουνό και η θέα του πραγματικά μοιάζει να σκεπάζει το χωριό. Στο Λιτόχωρο θα βρείτε πολλές ταβέρνες για να απολαύσετε τις παραδοσιακές γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας, καφετέριες καθώς και πολλά καταλύματα όπως ξενοδοχεία, δωμάτια, βίλες, ξενώνες και αρχοντικά. Τέλος, στο Λιτόχωρο λειτουργεί, το πρώτο Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο με σκοπό την προβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στο Λιτόχωρο γίνεται μέσω του αυτοκινητόδρομου Ε75 (Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης), μέσω του ΚΤΕΛ από Κατερίνη και Θεσσαλονίκη και τέλος μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού Λιτοχώρου, που αποτελεί σταθμό της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

crazymech

Με ορμητήριο το Λιτόχωρο μπορείτε να κάνετε πολλές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή, όπως να φτάσετε μέχρι το αρχαίο Δίον, την ιερή πόλη των Μακεδόνων, που οφείλει το όνομά της στον πατέρα των ολύμπιων θεών, τον Δία, να δείτε από κοντά το κάστρο του Πλαταμώνα ή να κατεβείτε μέχρι κάτω, τις παραλίες του Λιτοχώρου!!!

08/12/2021

Απάντηση

iliasval

to oraiotero meros

08/12/2021

crazymech

Βόρεια Πιερία: Για όσους ψάχνουν για κάτι διαφορετικό!
Από την αγκαλιά του θεϊκού βουνού στην ατελείωτη παραλία της Βόρειας Πιερίας.
Από την κορυφή των κορυφών, από το πιο ψηλό σημείο της ελληνικής γης, ο επισκέπτης κατεβαίνει τις συναρπαστικές πλαγιές μέσα από το φαράγγι του Ενιπέα και λούζεται στις ακτές του Θερμαϊκού. :)

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας