Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πράγα - Πανόραμα πόλης

Πράγα

Τσεχία
Μοιράσου το
Πράγα - Εθνικό Μουσείο Τσεχίας Εθνικό Μουσείο Τσεχίας
Narodni Muzeum
Ιδρύθηκε το 1818 και στεγάζει περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντικείμενα της φυσικής ιστορίας, ιστορίας της τέχνης, μουσικής και συγγράμματα σε δεκάδες κτήρια. Τα εκθέματα ξεκινούν από την προϊστορική εποχή και φτάνουν έως και σήμερα. Το κεντρικό νέο-αναγεννησιακό κτήριο του εθνικού μουσείου βρίσκεται στην πλατεία Wenceslas και χτίστηκε το 1890 από των Josef Schulz. Η συλλογή του περιλαμβάνει κάθε σημείο της Τσεχικής ιστορίας, επιστήμης, κουλτούρας και εθνικής ταυτότητας. Όταν στέκεστε μπροστά από το εθνικό μουσείο η θέα της πλατείας Wenceslas είναι καταπληκτική.
Πρόσβαση: Ακριβώς μπροστά στο μουσείο είναι η στάση μετρό Muzeum (πράσινη γραμμή A και κόκκινη γραμμή C).
Ιστοσελίδα: http://www.nm.cz/
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εθνικό Μουσείο Τσεχίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Πράγα » Εθνικό Μουσείο Τσεχίας
Η αλήθεια είναι ότι το κτίριο του μουσείου είναι αξιόλογο, τα εκθέματα όμως.... Ειδικά αν προέρχεσαι από χώρα με ιστορία και πολιτισμό το μόνο που θα σου αρέσει είναι το κτίριο, η θέα, ένα ελληνικό αγαλματίδιο από την Βοιωτία (αν θυμάμαι καλά) κι ένα ετρουσκικό αγγείο. Η επίσκεψη δεν αξίζει, προτιμότερη η επίσκεψη στο μουσείο του Α. Mucha. Ακόμη κι αυτοί που δεν γνωρίζουν το όνομα του καλλιτέχνη, όταν δουν τα έργα του, θα τα αναγνωρίσουν.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πράγα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Πράγα - Πλατεία της Παλιάς Πόλης Πράγα - Γέφυρα του Καρόλου Πράγα - Κάστρο της Πράγας Πράγα - Καθεδρικός του Αγ. Βίτους Πράγα - Αστρονομικό Ρολόι & Δημαρχείο Πράγα - Εβραϊκή Συναγωγή και Νεκροταφείο Πράγα - Φαγητό & Μπύρα στην Πράγα Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ Πράγα - Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Πράγα - Εθνικό Μουσείο Τσεχίας Πράγα - Μουσείο Κάφκα Πράγα - Τσεσκύ Κρούμλοβ Πράγα - Λορέτο Πράγα - Καταστήματα με αψέντι