Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σάλτσμπουργκ - Πανοραμική παλιάς πόλης

Σάλτσμπουργκ

Αυστρία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Σάλτσμπουργκ

Σάλτσμπουργκ - Παλιά Πόλη του Σάλζμπουργκ Παλιά Πόλη του Σάλζμπουργκ
Altstadt
"Το Σαλτσμπουργκ φημίζεται για την εξαιρετικά διατηρημένη παλιά πόλη που εκτείνεται στην αριστερή όχθη του ποταμού. Πρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάλτσμπουργκ - Σπίτι του Μότσαρτ Σπίτι του Μότσαρτ
Μοzarthaus
"Στον τρίτο όροφο του οικήματος που βρίσκεται στην οδό Getreidegasse 9 γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1756 ο διάσημος σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάλτσμπουργκ - Ρεζιντενζπλατς Ρεζιντενζπλατς
Residenzplatz
"Η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Σάλτσμπουργκ ακριβώς δίπλα στον Καθεδρικό ναό ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάλτσμπουργκ - Λόφος των Καπουτσίνων Λόφος των Καπουτσίνων
Kapuzinerberg
"Πρόκειται για έναν φυσικό λόφο που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Salzach και υψώνεται στα 640 μέτρα από τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάλτσμπουργκ - Παλάτι του Μιραμπέλ Παλάτι του Μιραμπέλ
Schloss Mirabell
"Το παλάτι του Μιραμπέλ είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τόπους επίσκεψης στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Ιδρύθηκε ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"υπεροχο!"
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σάλτσμπουργκ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 148.521
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Salzburg W. A. Mozart (SZG)
Περιγραφή: Το Σαλτσβούργο είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου κρατιδίου που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Αυστρίας και βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Βαυαρία. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Salzach και το κλίμα της επηρεάζεται από το σύστημα των Άλπεων καθώς βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της οροσειράς. Ο πληθυσμός της πόλης είναι λίγο περισσότερος από 170.000 ενώ συμπεριλαμβανομένης και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής ανέρχεται σε 250.000 κατοίκους. Ανέκαθεν θεωρούνταν σημαντική πόλη στο δρόμο που ένωνε τις νότιες με τις βορειότερες περιοχές, συγκεκριμένα βρίσκεται 281 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λουμπιάνα, 150 χιλιόμετρα νότια του Μονάχου και 300 χιλιόμετρα δυτικά της Βιέννης. Απέκτησε μεγάλο πλούτο με την εξόρυξη και εξαγωγή του ορυκτού αλατιού που αφθονεί στην περιοχή και έχει δώσει και το όνομα της πόλης (από τη γερμανική λέξη Salz=αλάτι). Το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας βέβαια προέρχεται από το κάστρο (γερμανικά=burg) Hohensalzburg που προστάτευε την πόλη από τους επιδρομείς και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Οι πρώτοι οικισμοί της περιοχής ιδρύονται από τους Κέλτες και το 15 π.Χ ενώνονται σε μια πόλη υπό την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Το εξαιρετικά καλά διατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες και το γεγονός ότι αποτελεί γενέτειρα του μεγάλου συνθέτη Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρντ την κάνει παγκοσμίως γνωστή. Μπορείτε πολύ εύκολα να προσεγγίσετε το Σάλτσμπουργκ χρησιμοποιώντας τα πυκνά δρομολόγια των ιντερσίτι αμαξοστοιχιών που επικοινωνούν με πλήθος προορισμών. Εναλλακτικά υπάρχει το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης ενώ για τις αστικές σας μετακινήσεις έχετε τις επιλογές του τρόλεϊ, των αστικών λεωφορείων και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
Γλώσσα: Γερμανικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNein
ΕυχαριστώDanke
ΠαρακαλώBitte
ΚαλημέραGuten morgen
ΚαληνύχταGute nacht
Γεία σου!Hallo

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Σάλτσμπουργκ
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί