Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σάλτσμπουργκ - Πανοραμική παλιάς πόλης

Σάλτσμπουργκ

Αυστρία
Μοιράσου το
Σάλτσμπουργκ - Σπίτι του Μότσαρτ Σπίτι του Μότσαρτ
Μοzarthaus
Στον τρίτο όροφο του οικήματος που βρίσκεται στην οδό Getreidegasse 9 γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1756 ο διάσημος συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Σε αυτό το σπίτι έζησε για 26 χρόνια η οικογένεια του και εδώ διδάχτηκε για πρώτη φορά τις αρχές της τέχνης που τον έκανε διάσημο σε παγκόσμιο επίπεδο. Γίνεται εύκολα λοιπόν αντιληπτό ότι η τεράστια εμβέλεια του ονόματος του Μότσαρντ, ωθεί καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες να επισκεφτούν τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Στις 15 Ιουνίου του 1880 τοποθετείται η ίδρυση του μουσείου που ανήκει στο διεθνές ίδρυμα Μότσαρτ και μέσα στις επόμενες δεκαετίες εξελίχθηκε σε ένα πλήρως ενημερωμένο και ολοκληρωμένο μουσείο που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της ζωής του μεγάλου δημιουργού κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του. Μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται διάφορα έγγραφα, παρτητούρες, αναμνηστικά πορτρέτα και ένα πλήθος μουσικών οργάνων. Δε θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο μουσείο παίζει το ρόλο ενός κέντρου πολιτισμού αφού αποτελεί τόπο συνάντησης καλλιτεχνών και κατά καιρούς φιλοξενεί συνέδρια και ημερίδες σχετικά με το έργο και τη ζωή του αυστριακού μουσικού. Παράλληλα με την καλλιτεχνική αύρα υπάρχει και η εμπορική πλευρά καθώς είναι πλήρως ενταγμένη στον τρόπο λειτουργίας του μουσείου. Έτσι ως επισκέπτες θα σας δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτείτε κάθε είδους σουβενίρ και αναμνηστικού σχετικού με τον Μότσαρντ.
Πρόσβαση: H κοντινότερη στάση του λεωφορείου βρίσκεται στην απέναντι πλατεία (Ferdinand Hanusch Platz) και εξυπηρετείται από τις γραμμές 1,4,5,6,7,8,20.
Ιστοσελίδα: http://www.mozarthaus.biz/
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Σπίτι του Μότσαρτ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σάλτσμπουργκ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σάλτσμπουργκ - Παλιά Πόλη του Σάλζμπουργκ Σάλτσμπουργκ - Σπίτι του Μότσαρτ Σάλτσμπουργκ - Ρεζιντενζπλατς Σάλτσμπουργκ - Λόφος των Καπουτσίνων Σάλτσμπουργκ - Παλάτι του Μιραμπέλ