Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σάλτσμπουργκ - Πανοραμική παλιάς πόλης

Σάλτσμπουργκ

Αυστρία
Μοιράσου το
Σάλτσμπουργκ - Λόφος των Καπουτσίνων Λόφος των Καπουτσίνων
Kapuzinerberg
Πρόκειται για έναν φυσικό λόφο που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Salzach και υψώνεται στα 640 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Έλαβε το όνομά του από το μοναστήρι των Καπουτσίνων μοναχών που ιδρύθηκε εδώ από τον επίσκοπο Wolf Dietrich von Rathenau το 1599. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 1605 και για δεκαετίες υπήρξε προπύργιο εναντίον της θρησκευτικής μεταρρύθμισης. Το εσωτερικό του ναού του είναι γεμάτο από εξαίσια ξύλινα ανάγλυφα ενώ λέγεται ότι οικοδομήθηκε στα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου. Τα επόμενα χρόνια το μοναστήρι συνεχίζει να επεκτείνεται και το 1690 αποκτά τη σημερινή του μορφή. Στους επόμενους αιώνες δέχεται πολλές καταστροφικές επιδρομές μεταξύ των οποίων γαλλικά στρατεύματα, βαυαρικές δυνάμεις αλλά και δυνάμεις του άξονα. Πολλά τμήματα των κτιρίων μάλιστα παραμένουν κατεστραμμένα μέχρι σήμερα. Όπως αντιλαμβάνεστε ο συγκεκριμένος τόπος είναι πολλαπλά φορτισμένος από ιστορικής άποψης, έτσι αν επιθυμείτε να βιώσετε ένα ταξίδι στο παρελθόν δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδος το μοναστήρι και σίγουρα δε θα το μετανιώσετε.
Πρόσβαση: Η αρχή του συγκεκριμένου λόφου βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και για τη μετάβασή σας σε αυτόν έχετε τις επιλογές της πεζοπορίας ή της μίσθωσης ταξί διότι δεν υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς που να προσεγγίζουν την κορυφή.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λόφος των Καπουτσίνων"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σάλτσμπουργκ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σάλτσμπουργκ - Παλιά Πόλη του Σάλζμπουργκ Σάλτσμπουργκ - Σπίτι του Μότσαρτ Σάλτσμπουργκ - Ρεζιντενζπλατς Σάλτσμπουργκ - Λόφος των Καπουτσίνων Σάλτσμπουργκ - Παλάτι του Μιραμπέλ