Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σαμοθράκη - Πανοραμική εικόνα Σαμοθράκης από τα παράλια της Ροδόπης

Σαμοθράκη

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Σαμοθράκη

Σαμοθράκη - Φυσικός Πλούτος της Σαμοθράκης Φυσικός Πλούτος της Σαμοθράκης
"Όπου και να γυρίσει κανείς το βλέμμα του στη Σαμοθράκη βλέπει φύση, καθώς η βόρεια πλευρά του νησιού είναι γεμάτη ελι..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Βάθρες Βάθρες
"Οι φημισμένες "Βάθρες" της Σαμοθράκης είναι ένα πλήθος πηγών, οι οποίες κατεβαίνουν ακτινωτά από το βουνό και σχηματί..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Καβείρια Μυστήρια Καβείρια Μυστήρια
"Τα μυστήρια της Σαμοθράκης κατείχαν ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στα πολλά μυστήρια που λάμβαναν χώρα στον τότε Ελληνικό χώ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Νίκη της Σαμοθράκης Νίκη της Σαμοθράκης
"Η Νίκη ήταν θεά της Ελληνικής μυθολογίας. Πατέρας της ήταν ο Πάλλαντας, μητέρα της η Στύγα, ενώ αδέρφια της ήταν ο Ζή..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Παραλίες της Σαμοθράκης Παραλίες της Σαμοθράκης
Παχιά Άμμος, Βάτος & Κήποι
"Ξεχάστε τις απέραντες παραλίες με την τέλεια αμμουδιά και μαζί τους ξεχάστε και το στρώμα αντηλιακού που πλέει στην π..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Θέρμα Θέρμα
"Δεκαπέντε χιλιόμετρα ανατολικά της Καμαριώτισσας βρίσκεται ο οικισμός των Θέρμων. Το μέρος είναι πλούσιο σε βλάστηση,..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης
"Το αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης βρίσκεται στην Παλαιόπολη. Συντηρείται με έξοδα του Ελληνικού κράτους και στεγ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Λαογραφικό Μουσείο Σαμοθράκης Λαογραφικό Μουσείο Σαμοθράκης
"Το Λαογραφικό Μουσείο Σαμοθράκης είναι ένα νέο σχετικά μουσείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου και του Πολιτιστ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Παλαιόπολη Παλαιόπολη
"Η περιήγηση στις αρχαιότητες της Παλαιάπολης ξεκινά από το εκκλησάκι της Αγία Παρασκευής και καταλήγει στον πλακόστρω..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Aurora Festival Aurora Festival
"Το Aurora Festival διεξάγεται κάθε καλοκαίρι και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να εκφράσουν τι..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σαμοθράκη - Χώρα της Σαμοθράκης Χώρα της Σαμοθράκης
"Η Χώρα της Σαμοθράκης απέχει 6 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Καμαριώτισας και βρίσκεται στο εσωτερικό του νησιού. Είνα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σαμοθράκη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 2.859
Περιγραφή: Στο βορειοανατολικό άκρο του Αιγαίου κοντά στην Ίμβρο και τα παράλια της Τουρκίας, ξεπροβάλλει από την θάλασσα η Σαμοθράκη. Το 80% του νησιού αποτελείται από βουνά, με υψηλότερη κορυφή το “Φεγγάρι” στα 1664 μέτρα. Από εκεί, σύμφωνα με το Όμηρο, παρακολουθούσε ο θεός Ποσειδώνας με τον γιο του Αγήνορα την μάχη της Τροίας. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, η οποία απέχει 6 χμ. από το μοναδικό λιμάνι του νησιού, την Καμαριώτισσα. Στη Χώρα δεν επιτρέπονται αμάξια, καθώς οι δρόμοι είναι στενοί και οι περισσότεροι έχουν πλακόστρωτο. Οι πρώτοι κάτοικοι της Σαμοθράκης ήταν Κάρες, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκαν Θράκες οι οποίοι έδωσαν και το πρώτο όνομα του νησιού “Σαόνησος” και “Σάος”, από το ψηλότερο βουνό του νησιού. Λέγεται ότι στη Σαμοθράκη βρήκαν καταφύγιο οι Κάβειροι. Σύμφωνα με το μύθο, κάποτε ο Εύξεινος Πόντος ξεχείλισε και έσπασε το φράγμα που είχαν δημιουργήσει οι Συμπληγάδες Πέτρες, με αποτέλεσμα να κατακλυστεί και η Σαμοθράκη. Από τον κατακλυσμό οι μόνοι που σώθηκαν ήταν οι Κάβειροι, μυστηριακές θεότητες Φρυγικής καταγωγής, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στην κορυφή του βουνού Σάος. Πατέρας τους ήταν ο Ήφαιστος και μητέρα τους η Καβειρώ. Από αυτούς προήλθαν και τα Καβείρια μυστήρια, τα οποία λέγεται ότι ήταν τελετές για τη μύηση στη μυστική θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Η Σαμοθράκη συνδέεται ακτοπλοϊκά κυρίως με την Αλεξανδρούπολη και δευτερευόντως με την Καβάλα, το Λαύριο καθώς και με άλλα νησιά του Αιγαίου.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Σαμοθράκη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί