Νότια Ευρώπη > Σεβίλλη > Βασιλική Αρένα Ταυρομαχίας

Βασιλική Αρένα Ταυρομαχίας Σεβίλλη

Plaza de Toros de la Real Maestranza

Ένα προϊστορικό άθλημα 

Η Ισπανία είναι στο μυαλό μας συνυφασμένη με τις ταυρομαχίες. Αυτή η παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων ακολουθούνταν από λαούς της Μεσοποταμίας και συναντάται επίσης στη Μινωική Κρήτη. Μέσω των Ρωμαίων πέρασε στους Ισπανούς, τους Πορτογάλους και σε ορισμένα τμήματα της Γαλλίας όπου ασκείται μέχρι σήμερα. 

 

Παρακολουθείστε μία ταυρομαχία στη Σεβίλλη

Στην Ισπανία η σεζόν ξεκινάει των Απρίλιο και τελειώνει των Σεπτέμβριο. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε εισιτήριο σε μια ταυρομαχία στη Βασιλική Αρένα Ταυρομαχίας της Σεβίλλης μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των θέσεων sol (φθηνές), sombra (ακριβές) και sol y sombra (μεσαίες). Η παρουσία σας εδώ, μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στο μουσείο το οποίο φιλοξενεί αγάλματα διάσημων μονομάχων, αφίσες και άλλα δώρα.

 

Η ιστορικότερη Αρένα της Ισπανίας

Η Βασιλική Αρένα Ταυρομαχίας της Σεβίλλης είναι ή παλιότερη αρένα στην Ισπανία. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1749 και πήρε τη σημερινή της μορφή με κατασκευές που συνεχίστηκαν μέχρι και το 1881. Σήμερα έχει τη φήμη της πιο ανταγωνιστικής αρένας του κόσμου εξ' αιτίας της ιστορίας της και του κοινού που είναι πολλή σκληρό με τα λάθη του ταυρομάχου.

Πρόσβαση

Η αρένα ταυρομαχίας βρίσκεται επί του ποταμού Guadalquivir περίπου 400 μέτρα βορειότερα του Torre del Oro. Η κοντινότερη στάση του τραμ είναι η "Archivo de Indias" (Κόκκινη γραμμή, T1) η ίδια στάση που σας οδηγεί και στων Καθεδρικό της Σεβίλλης.

Αφήστε στο σχολιό σας