Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σεβίλλη - Πλατεία της Ισπανίας

Σεβίλλη

Ισπανία
Μοιράσου το
Σεβίλλη - Χρυσός Πύργος Χρυσός Πύργος
Torre del Oro
Ο πύργος αυτός είναι τόσο χρυσός όσο λευκός είναι ο "Λευκός Πύργος" της Θεσσαλονίκης. Κάποτε όμως η κορυφή του πύργου καλύπτονταν με χρυσό ο οποίο αντανακλούσε της ηλιαχτίδες και έκανε τον πύργο να φαίνεται σε όλη την πόλη. Κατασκευάστηκε στην αρχή του 13ου αιώνα, δίπλα από τον ποταμό Guadalquivir και έχει χρησιμοποιηθεί ως πολεμικός πύργος για των έλεγχο του ποταμιού κατά την χρυσή εποχή που ο στόλος έφερνε στην πόλη ακριβά μέταλλα από της αποικίες. Κατά των μεσαίωνα είχε χρησιμοποιηθεί και ως φυλακή. Ο πύργος είναι πολύ σημαντικός για τους Σεβιλλίανους καθώς τα τελευταία 200 χρόνια πολλές φορές σχεδιάστηκε να καταστραφεί για την διαπλάτυνση των δρόμων αλλά σώθηκε μετά από ισχυρή αντίδραση των κατοίκων. Μάλιστα το 1868 είχε προταθεί να πουληθεί ως μπάζα, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ μετά την αντίδραση των κατοίκων. Σήμερα ο πύργος είναι μουσείο της θάλασσας, με είσοδο μόλις 1 ευρώ.
Πρόσβαση: Από την στάση του τραμ "Puerta de Jerez" (Κόκκινη γραμμή, T1) περπατάμε προς το συντριβάνι και παίρνουμε των δρόμο Calle Almirante Lobo όπου μας οδηγεί στον πύργο Torre del Oro που βρίσκετε δίπλα στον ποταμό Guadalquivir.
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Χρυσός Πύργος"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σεβίλλη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σεβίλλη - Καθεδρικός Ναός της Σεβίλλης Σεβίλλη - Βασιλικό Παλάτι Σεβίλλη - Χρυσός Πύργος Σεβίλλη - Πλατεία της Ισπανίας Σεβίλλη - Μεγάλη Εβδομάδα στη Σεβίλλη Σεβίλλη - Βασιλική Αρένα Ταυρομαχίας Σεβίλλη - Αρχαιολογικό Μουσείο