Ελλάδα > Σκύρος > Σκύρος Παραλίες

Σκύρος Παραλίες Σκύρος

Σκύρος παραλίες ενός “παρθένου προορισμού”

Η Σκύρος συναντάται σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου. Αποτελεί το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων, ενώ βρίσκεται πιο κοντά στην Εύβοια στην οποία υπάγεται διοικητικά. Είναι νησί με έντονο ανάγλυφο και κυρίως με δαιδαλώδη ακτογραμμή που περιλαμβάνει κόλπους, ακρωτήρια, όρμους, αλλά και νησίδες ή βραχονησίδες που βρίσκονται μια ανάσα από το νησί. Το πολυσχιδές αυτό περίγραμμα της Σκύρου φιλοξενεί παραλίες που ξεχωρίζουν για την ομορφιά και το ιδιαίτερο ύφος τους.

Διαθέτει λοιπόν η Σκύρος παραλίες μοναδικές, καθώς αυτές αποτελούν τον ορισμό χαλάρωσης, προσφέροντας ευεξία στα μάτια, την ψυχή και το σώμα. Χωρίς ίχνος υπερβολής, οι ακρογιαλιές του νησιού συνδυάζουν το όμορφο περιβάλλον, τα πεντακάθαρα νερά και τη γαλήνη. Δομούν το ακριβώς αντίθετο ενός κοσμοπολίτικου και πολύβουου προορισμού προσφέροντας ηρεμία και δίνοντας της αίσθηση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει.

 

Πώς είναι οι παραλίες της Σκύρου;

Οι παραλίες της Σκύρου ταυτίζονται με τη μορφολογία του νησιού. Το ανάγλυφο εδώ παρουσιάζει έντονες αντιθέσεις, συνδυάζοντας από τη μια, καταπράσινους πευκόφυτους λόφους και από την άλλη βραχώδη απόκρημνα τοπία και άνυδρες εκτάσεις. Με άλλα λόγια, η Σκύρος περιλαμβάνει το οργιώδες πράσινο των Σποράδων και ταυτόχρονα το βραχώδες ξερό τοπίο που θυμίζει Κυκλάδες.

Αντίστοιχα οι παραλίες της Σκύρου, χαρακτηρίζονται από μια πολυμορφία και μια σειρά από επιλογές που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα. Βέβαια, κοινή συνισταμένη κάθε Σκυριανής ακρογιαλιάς είναι το αδιαπραγμάτευτο φυσικό κάλλος. Υπάρχουν λοιπόν, παραλίες που καλύπτονται από λεπτή άμμο ή άμμο με μικρό βότσαλο, όπως και ακρογιαλιές που έχουν μόνο βότσαλα. Δε λείπουν όμως και οι παραλίες που περιβάλλονται από βράχους και ξεχωρίζουν για την άγρια ομορφιά τους. Στην πλειοψηφία τους, δε βαθαίνουν απότομα, ενώ τα κρυστάλλινα νερά τους καθρεφτίζουν τον γαλάζιο ουρανό λαμβάνοντας όλες τις αποχρώσεις της παλέτας του μπλε.

Κατά κανόνα οι παραλίες της Σκύρου δεν είναι οργανωμένες. Κάποιες προσφέρουν φυσική σκιά από δέντρα που φτάνουν ως το γιαλό και άλλες έχουν παλιές ξύλινες ομπρέλες με ψάθα που παραπέμπουν περισσότερο σε ζωγραφικό πίνακα! Αρκετές έχουν beach bar, καντίνες ή ταβερνάκια που διαχειρίζονται ομπρέλες και ξαπλώστρες στο γιαλό, πάντα όμως είναι καλό ο επισκέπτης να έχει μαζί του δικό του εξοπλισμό παραλίας. Οργανωμένες ή ελεύθερες, οι παραλίες της Σκύρου διατηρούν μια αυθεντική γραφικότητα που αποπνέει γαλήνη και ηρεμία, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν αναλλοίωτες από την τουριστική ανάπτυξη.

 

Σκύρος παραλίες του προσβάσιμου βορρά και του άγριου νότου

Αναμφίβολα η Σκύρος αποτελεί προορισμό για ήρεμες διακοπές με επίκεντρο τη φύση, το περιβάλλον και την αυθεντική φιλοξενία. Διαθέτει παραλίες και περιοχές που είναι ιδανικές για εξερεύνηση, έτσι η περιήγηση με αυτοκίνητο, η πεζοπορία σε μονοπάτια της υπαίθρου και η προσέγγιση απομονωμένων και ερημικών ακτών δια θαλάσσης χαρίζει μια ευρύτερη εικόνα του νησιού και βοηθά τον επισκέπτη να ξεχωρίσει την αγαπημένη του παραλία.

Το βόρειο τμήμα του νησιού έχει πιο πράσινη όψη και ομαλότερη μορφολογία. Έτσι, στο βορρά η Σκύρος έχει παραλίες που είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή μηχανή και σε μεγάλο ποσοστό φιλικές για οικογένειες με παιδιά.

Αντίθετα, ο νότος είναι πιο ορεινός, απότομος και βραχώδης και προσεγγίζεται ευκολότερα με περιπατητικά μονοπάτια, ή δύσκολες διαδρομές με αυτοκίνητα 4χ4. Όμως, ο πιο ευχάριστος τρόπος εξερεύνησης του μαγευτικά άγριου νότου, με τις διάσημες θαλάσσιες σπηλιές (Πεντεκάλη, Διατρυπτή, Γερανιά Σπηλιά) στην περιοχή Natura, είναι μια ημερήσια εκδρομή με καραβάκι. Εδώ λοιπόν, φιλοξενεί η Σκύρος παραλίες με εξωτική ομορφιά που οι επισκέπτες με σκάφος μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους υπό συνθήκες απόλυτης μοναξιάς.

crazymech

Ο Μώλος είναι μια από τις παραλίες που πρέπει να πάει κάποιος αν βρεθεί στη Σκύρο. Πόλλα ταβερνάκια με καλό φαγητό, beach bars και παραλία με φοβερή φυσική ομορφιά με τους βράχους να δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας