Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σκύρος - Χώρα της Σκύρου

Σκύρος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Σκύρος - Χώρα της Σκύρου Χώρα της Σκύρου
Η πρωτεύουσα της Σκύρου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το βυζαντινό κάστρο, όπου υπήρχε κατά την αρχαιότητα η ακρόπολη. Πρόκειται για μία πανέμορφη πόλη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που, παρότι θυμίζει την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη, διαθέτει κάποια ντόπια στοιχεία που τη διαφοροποιούν, με τα σπίτια του χωριού να είναι χτισμένα κολλητά το ένα στο άλλο όπου σε παλιότερες εποχές δημιουργούσαν έναν τείχος προστασίας από τους πειρατές. Η Χώρα διασχίζεται από τη λεγόμενη “Μεγάλη Στράτα”, από την οποία ξεκινούν όλα τα πλακόστρωτα, ελικοειδή καλντερίμια. Κατά την περιήγησή σας στους δρόμους της Χώρας θα συναντήσετε άπειρα εκκλησάκια, από τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε το ναό της Αρχοντοπαναγιάς, την Παναγία του Θοδωρή, τους Ταξιάρχες και την πλατεία της Αιώνιας Ποίησης, που είναι αφιερωμένη στο Βρετανό φιλέλληνα ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, ο οποίος έχει ταφεί στη Σκύρο κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δίπλα στην πλατεία βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Χώρα βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και διαθέτει όλες τις τουριστικές υποδομές, με καταλύματα και πολλές επιλογές για διασκέδαση.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Χώρα της Σκύρου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Σκύρος » Χώρα της Σκύρου
Πανέμορφη πραγματικά και θυμίζει περισσότερο κυκλαδίτικο νησί παρά νησί των Σποράδων. Φιλόξενοι άνθρωποι, γραφικά σπίτια και υπέροχη θέα όλου του νησιού όταν φτάσετε στο κάστρο.Αξίζει να την επισκεφτείτε!
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σκύρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σκύρος - Σπηλιές της Σκύρου Σκύρος - Παραλίες της Σκύρου Σκύρος - Χώρα της Σκύρου Σκύρος - Μουσείο Φαλτάιτς Σκύρος - Σκυριανό Αλογάκι Σκύρος - Πουριά Σκύρος - Αποκριά στη Σκύρο