Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Θάσος - Λιμνοθάλασσα Γκιόλα

Θάσος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Θάσος - Λιμνοθάλασσα Γκιόλα Λιμνοθάλασσα Γκιόλα
Η Θάσος πέρα από τις αμμώδεις καταγάλανες παραλίες έχει και σημεία με βράχια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όμορφων σχηματισμών, όπως η λιμνοθάλασσα Γκιόλα. Πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο, όπου νερό της θάλασσας εγκλωβίζεται σε μια "πισίνα" που δημιουργείται από ένα κυκλικό βράχο. Το νερό είναι πιο ζεστό από αυτό της θάλασσας και αυτό κάνει το κολύμπι και τις βουτιές πολύ ευχάριστη εμπειρία. Η λιμνοθάλασσα είναι ανάμεσα στα Λιμενάρια και το χωριό Αστρίς. Από τα Λιμενάρια οδηγώντας προς το χωριό Αστρίς θα βρείτε το ξενοδοχείο Αέρια. Μετά από 100 μέτρα περίπου θα βρείτε μια πινακίδα "προς Σειρήνες". Ο δρόμος είναι χωματόδρομος αλλά σε καλή κατάσταση. Μετά από 2-3 χιλιόμετρα αφήνετε το αυτοκίνητο ή μηχανή σε μια ανοιχτωσιά και κατεβαίνετε ευθεία κάτω από τους βράχους έως τη θάλασσα, θα δείτε και βέλη πάνω στους βράχους που σας οδηγούν.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λιμνοθάλασσα Γκιόλα"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Θάσος » Λιμνοθάλασσα Γκιόλα
Απαράδεκτος ο δρόμος!! Θα μπορούσε με μικρό κόστος να εξομαλυνθεί. Λυπάμαι για την απίστευτη αδιαφορία κάθε υπεύθυνου!!! Μια μικρή παρέμβαση χωρίς να "επεμβαίνει" στο τοπίο και τη φύση θα μπορούσε να καταστήσει το αξιοθέατο πιο προσβάσιμο και θα μπορούσε να προταθεί ανεπιφύλακτα.
3 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Θάσος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Θάσος - Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου Θάσος - Αρχαία Αγορά Θάσου Θάσος - Λιμένας Θάσου Θάσος - Ποταμιά Θάσου Θάσος - Μουσείο Πολύγνωτου Bαγή Θάσος - Λαογραφική Συλλογή Λιμεναρίων Θάσος - Παραλίες της Θάσου Θάσος - Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Θάσος - Λιμνοθάλασσα Γκιόλα Θάσος - Όρος Υψάριο