Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βαλένθια - Δημαρχείο

Βαλένθια

Ισπανία
Μοιράσου το
Βαλένθια - Καθεδρικός της Βαλένθια Καθεδρικός της Βαλένθια
Cathedral of Valencia
Ο καθεδρικός της Βαλένθια αποκαλείται συνήθως και απλά Σέου (Seu) και όπως τα περισσότερα θρησκευτικά κτίρια είναι και αυτός χτισμένος στον χώρο που προϋπήρχαν ναοί. Κατά την Ρωμαϊκή εποχή ένας ναός αφιερωμένος στην θεά Diana (λατινική έκδοση της Άρτεμης) βρίσκονταν στην περιοχή και αντικαταστάθηκε από ένα μουσουλμανικό τέμενος κατά την εποχή των Αράβων. Κατά την συνέχεια όταν ο James I της Αραγωνίας κατέλαβε την πόλη το τέμενος μετατράπηκε σε χριστιανικό. Ο καθεδρικός που βλέπουμε χτίστηκε στο τέλος του 13ου αιώνα και φυσικά από τότε έχει υποστεί εκατοντάδες τροποποιήσεις και προσθήκες μέχρι την σημερινή του εικόνα. Οι τρεις πύλες του καθεδρικού μας δίνουν την δυνατότητα να παρατηρήσουμε της προσθήκες μέσα στα χρόνια καθώς η κάθε μία από αυτές είναι διακοσμημένη με διαφορετικό στυλ. Η βασική είσοδος είναι είναι μπαρόκ αρχιτεκτονικής και ονομάζετε Puerta de Hierros (είσοδος του σιδήρου), ενώ η Puerta de los Apostoles (είσοδος των Αποστόλων) έχει στυλ γοτθικό. Τέλος η παλιότερη είσοδος είναι η Puerta del Palau (είσοδος του παλατιού) και είναι του στυλ της μεσαιωνικής Ευρώπης που λέγεται Romanesque.
Πρόσβαση: Ο καθεδρικός της Βαλένθια βρίσκεται στον κέντρο της παλιάς πόλης. Η καλύτερη στάση του μετρό για να πάτε στην παλιά πόλη είναι η Colón (γραμμές 3 και 5).
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καθεδρικός της Βαλένθια"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Βαλένθια » Καθεδρικός της Βαλένθια
Ωραίος και μεγαλοπρεπής ναός μέσα σε ένα γενικά πολύ ωραίο πεζόδρομο - γειτονειά. Δυστυχώς δεν ήταν ανοικτός για να μπω και μέσα.

Το μόνο που με χάλασε, είναι ότι τη μέρα που πήγα εκεί είχε στηθεί απέξω ένα πανυγηράκι με άσχετα χρώματα και θέματα.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βαλένθια»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βαλένθια - Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης Βαλένθια - Καθεδρικός της Βαλένθια Βαλένθια - Πλατεία δημαρχείου Βαλένθια - Αγορά του Μεταξιού Βαλένθια - Παέγια Βαλένθια - Πάρκο του Ποταμού Τούρια Βαλένθια - Πύργοι του Quart και του Serrano Βαλένθια - Φεστιβάλ της Φωτιάς Βαλένθια - Μουσικό Φεστιβάλ της Benicassim