Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βαλένθια - Δημαρχείο

Βαλένθια

Ισπανία
Μοιράσου το
Βαλένθια - Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης
Ciudad de las Artes y las Ciencias
Σχεδιασμένο από των διάσημο Βαλενθιάνο αρχιτέκτονα Santiago Calatrava που σχεδίασε και το ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας για το 2004, η πόλη των τεχνών και της επιστήμης είναι ένα σύμπλεγμα 3 κτιρίων. Περιλαμβάνει το ημισφαίριο-Imax θέατρο όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ σε μια γιγάντια οθόνη. Το μουσείο επιστήμης είναι ένα τεράστιο κτίριο που μοιάζει με διαστημόπλοιο του Star Trek που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε. Τέλος θα βρείτε ένα από τα καλύτερα ενυδρεία του πλανίτη στα οποία φιλοξενούνται τροπικά και μεσογειακά ψάρια. Το σύμπλεγμα κτιρίων διαθέτει μεγάλο πάρκινγκ αλλά ο καλύτερος τρόπος να φτάσει κανείς είναι να περπατήσει το αποξηραμένο ποτάμι-πάρκο της πόλης.
Πρόσβαση: Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει κάποιος στην πόλη των τεχνών και της επιστήμης είναι περπατώντας. Η στάση μετρό Alameda από της γραμμές 3 και 5 σταματάει ακριβώς πάνω στο πάρκο του ποταμού Τούρια και στην συνέχεια θα χρειαστεί να περπατήσετε για 3 χιλιόμετρα μέσα από παρκάκια και συντριβάνια που θα κάνουν την βόλτα αξέχαστη. Αν δεν είστε καθόλου φαν του περπατήματος ή αν έξω έχει 40 βαθμούς τότε μπορείτε να πάρετε ένα από τα λεωφορεία γραμμές 19, 35, 95 και 40.
Ιστοσελίδα: http://www.cac.es/
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Βαλένθια » Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης
Πραγματικά αξίζει μια επίσκεψη. ....η καλαισθησία και το περιεχόμενο αποδεικνύουν. ...τη σημαντικότητα να παρευρεθεί κάποιος. ..σαν σε ταξίδι στο μέλλον ..!!!
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαλένθια » Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης
Είχα την αίσθηση οτι ταξίδεψα στο μέλλον ... Ασύλειπτο μέρος !!!
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαλένθια » Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης
Συμφωνώ μαζί σου Σταυρούλα! Ένα μοντέρνο σύμπλεγμα κτιρίων που φέρει την σφραγίδα του Καλατράβα. Κάτι σαν το ΟΑΚΑ στην Αθήνα, αλλά με την διαφορά ότι σφύζει από ζωή! Τα μουσεία είναι μοντέρνα και πραγματικά απολαυστικά. Μην παραλείψετε να δείτε μια προβολή στο ημισφαίριο, είναι μοναδική εμπειρία. Όταν είχα πάει είχα δει ένα ντοκιμαντέρ για την θάλασσα και ένιωθα σαν να με έχουν ρίξει μέσα στην θάλασσα και οι φάλαινες περνάνε από πάνω μου.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαλένθια » Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης
apisteftis omorfias kai kallaisthisias...oposdipote!!!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βαλένθια»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βαλένθια - Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης Βαλένθια - Καθεδρικός της Βαλένθια Βαλένθια - Πλατεία δημαρχείου Βαλένθια - Αγορά του Μεταξιού Βαλένθια - Παέγια Βαλένθια - Πάρκο του Ποταμού Τούρια Βαλένθια - Πύργοι του Quart και του Serrano Βαλένθια - Φεστιβάλ της Φωτιάς Βαλένθια - Μουσικό Φεστιβάλ της Benicassim