Νότια Ευρώπη > Βενετία > Γέφυρα των Στεναγμών

Γέφυρα των Στεναγμών Βενετία

Ponte dei Sospiri

Η διάσημη αυτή γέφυρα σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino και χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα. Η γέφυρα ενώνει την παλιά φυλακή και τα δωμάτια των ανακρίσεων του παλατιού του Δόγη με τη νέα φυλακή που βρισκόταν ακριβώς απέναντι. Το ποτάμι ανάμεσα στα δύο κτίρια είναι το Rio d’ Palazzo (ποτάμι του παλατιού).

 

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς το γιατί ονομάστηκε Γέφυρα των Στεναγμών.

 

Η πρώτη υποστηρίζει ότι ήταν εξ αιτίας των κρατουμένων που τη διέσχιζαν το δρόμο για την εκτέλεσή τους. Λέγανε ότι οι κρατούμενοι σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής έβλεπαν για τελευταία φορά τον έξω κόσμο.

 

Ένας άλλος θρύλος αναφέρει ότι τα ζευγάρια που θα φιλιόντουσαν κάτω από τη γέφυρα το ηλιοβασίλεμα θα είχαν κατακτούσαν την αιώνια αγάπη. Αυτή η ρομαντική άποψη δημιουργήθηκε από τον ποιητή Λόρδου Βύρωνα (Lord Byron) που αναφέρει «στεκόμουν στη Βενετία, στη Γέφυρα των Στεναγμών με ένα παλάτι και μια φυλακή στο κάθε χέρι».

 

Η γέφυρα είναι γνωστή ως ένα έξοχο παράδειγμά αρχιτεκτονικής γεφυρών στον κόσμο. Ακολουθεί ιταλικό αναγεννησιακό ρυθμό και χρειάστηκαν δύο χρόνια να ολοκληρωθεί με την κατασκευή της να ξεκινά το 1600 μ.Χ. Για να κτιστεί χρησιμοποιήθηκε λευκός ασβεστόλιθος. Καθώς την επισκέπτεστε προσέξτε τη διακόσμηση με τα πολλά γλυπτά, τα περισσότερα από τα οποία αναπαριστούν λυπημένα ή θυμωμένα πρόσωπα με μοναχά ένα πρόσωπο να χαμογελάει.

Πρόσβαση

Κατεβείτε με το Vaporetto στο San Zaccaria διαφορετικά εάν έχετε δικό σας πλεούμενο ζητήστε να περάσετε από κάτω!

aposmari

ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΙΧΛΗ.

17/07/2016

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας