Γόνδολα Βενετία

Gondola

Οι γόνδολες χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν επιβάτες στα κανάλια της Βενετίας εδώ και αιώνες. Κάποτε ήταν το κύριο μέσο μεταφοράς αλλά σήμερα χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον από τους τουρίστες. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι πρωτοκατασκευάστηκαν τον 7ο αιώνα αλλά η κοινή παραδοχή τους τοποθετεί στα 1100μΧ. Οι γόνδολες ναυπηγούνται σε ένα από τα τρία εναπομείναντα ναυπηγεία, κατά τον ίδιο τρόπο και αποτελούνται από 380 ξεχωριστά κομμάτια. Η αριστερή πλευρά τους είναι μεγαλύτερη από τη δεξιά για να επιτρέπει στο σκάφος να αντιστέκεται στη στροφή προς τα αριστερά όταν ο γονδολιέρης κάνει μία κουπιά. Δεν μπορεί ο καθένας να γίνει γονδολιέρης. Στη Βενετία θεωρείται ένα ευγενές επάγγελμα το οποίο περνάει από γενιά σε γενιά μέσα στους αιώνες. Για τις μετακινήσεις σας ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι το θαλάσσιο ταξί. Η γόνδολα απλά θα σας προσφέρει μία βόλτα για αναψυχή ή για μια ρομαντική βαρκάδα. Ο Δήμος της Βενετίας έχει θέσει πλαφόν στις τιμές για τη βόλτα αλλά πάραυτα υπάρχουν γονδολιέρηδες που ζητούν πολλά. Γενικά η βόλτα είναι ακριβή και σε υψηλή τουριστική σαιζόν, ακόμη ακριβότερη. Η πιο δημοφιλή ώρα της ημέρας είναι μετά τη δύση του ηλίου. Τα σημεία που μπορείτε να πάρετε γόνδολα βρίσκονται σε όλη τη πόλη. Μπορείτε να κλείσετε μια βόλτα με γόνδολα μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου ή μέσω του consioncieage του ξενοδοχείου ώστε να μην χρειαστεί να παζαρέψετε τιμές. Οι τιμές είναι στα 62 ευρώ για μια βόλτα 50΄ λεπτών. Μετά τις 8 το βράδυ η τιμή αυξάνεται μέχρι τα 80 ευρώ. Συνήθως οι γονδολιέρηδες ζητάνε 100 ευρώ. Σας συμβουλεύουμε να συμφωνήσετε στη τιμή και τη διάρκεια πριν ξεκινήσετε τη βόλτα.

Πρόσβαση

Υπάρχουν πολλά σημεία που οι γονδολιέρηδες περιμένουν για πελάτες. Βεβαιωθείτε πριν επιβιβαστείτε ότι ο γονδολιέρης θα σας κάνει τη βόλτα που θέλετε καθώς πολλοί εκτελούν προκαθορισμένες διαδρομές.

lovely

pragmatika idiaiterh h empeiria ths varkadas entos polews.. an kai dusanaloga akrivh gia to theama pou prosferei mia kai ta axiotheata den einai k toso eidulliaka: polukatoikies kourasmenes apo thn ugrasia, thola nera etc.. me kalh parea vevaia ola paravlepontai!!! ;0)

08/12/2021

Απάντηση

el_astuto

Έχοντας ακούσει και παλαιότερα ότι η βόλτα με τη γόνδολα δεν είναι και κάτι τόσο συναρπαστικό, απορώ πως τόσοι πολλοί την έχουν συνδέσει με μήνα του μέλιτος ή κάτι παραπλήσιο.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας