Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βενετία - Πανόραμα

Βενετία

Ιταλία
Μοιράσου το
Βενετία - Πλατεία του Αγίου Μάρκου Πλατεία του Αγίου Μάρκου
Piazza San Marco
Η κύρια πλατεία της πόλης είναι γεμάτη ιστορία και περιτριγυρίζεται από κτίρια σπουδαίας αρχιτεκτονικής. Αρκετά από τα αξιοθέατα της Βενετίας βρίσκονται εδώ και έτσι η πλατεία είναι συχνά περιτριγυρισμένη από τουρίστες. Κτίστηκε τον 9ο αιώνα ως μια μικρή πλατεία και στολίστηκε με δέντρα μπροστά από τον αρχικό Άγιο Μάρκο ο οποίος ήταν μέρος του παλατιού του Δόγη μέχρι ο ναός καθαγιάστηκε το 1094. Η πλατεία χωρίστηκε από το παλάτι με ένα μικρό κανάλι το Ρίο Μπατάριο. Καθώς είχε αρχίσει να γίνεται ένα μικρό σημείο συναντήσεων η πλατεία επεκτάθηκε το 1174. Η πλατεία έγινε πλακόστρωτο το 1227 σε κατιχθυάκανθα διάταξη. Το 1735 τα τούβλα αντικαταστάθηκαν από φυσική πέτρα και μία πιο πολύπλοκη διάταξη σύμφωνα με το σχέδιο του αρχιτέκτονα Ανδρέα Τυράλη. Ο σχεδιασμός προέβλεπε και τις τοποθεσίες που οι έμποροι μπορούσαν να στήσουν τους πάγκους τους. Η πλατεία είναι η μόνη του φέρει το όνομα Piazza καθώς όλες οι άλλες αναφέρονται ως Campi. Αυτό που θα σας τραβήξει την προσοχή θα είναι σίγουρα ο καθεδρικός του Αγίου Μάρκο, μία εκκλησία βασιλικού ρυθμού του 15ου αιώνα. Στην πλατεία θα βρείτε και κτίρια της κυβέρνησης της Βενετίας καθώς και τα μουσεία αρχαιολογίας καθώς και τη κεντρική βιβλιοθήκη. Μεταξύ του παλατιού του Δόγη και τη βιβλιοθήκης βρίσκεται η Πιάτσα Σαν Μάρκο που είναι μια μικρή πλατεία γνωστή για τις δύο στήλες της που στήθηκαν από τους κατοίκους για να τιμήσουν τους προστάτες αγίους της πόλης, Άγιο Μάρκο και Άγιο Θεόδωρο της Αμασέας. Στην μικρή αυτή πλατεία γινόταν επίσης και οι εκτελέσεις μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου εκτός από τουρίστες πλημμυρίζει και από περιστέρια. Τα πτηνά αυτά αποτελούσαν πρόβλημα για τους κατοίκους και μόλις τώρα περάστηκε νόμος που απαγορεύει τη σίτισή τους. Τα περιστέρια έχουν προκαλέσει αρκετή ζημιά στα ευαίσθητα μωσαϊκά του ναού του Αγίου Μάρκου και των άλλων ναών της πλατείας. Αρκετές προσπάθειες έγιναν για να ελεγχθεί ο πληθυσμός των περιστεριών χωρίς αποτελέσματα.
Πρόσβαση: Κατεβείτε με το Vaporetto στο San Marco.
αρέσει σε 10 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πλατεία του Αγίου Μάρκου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Βενετία » Πλατεία του Αγίου Μάρκου
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2015. ΤΕΛΕΙΑ ΗΤΑΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ. Η ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΟΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΤΡΕΛΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΛΕΜΕΕΕΕ.
6 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βενετία » Πλατεία του Αγίου Μάρκου
H πιο επιβλητικη πλατεια της ευρώπης! Αξιζει μια επισκεψη!
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βενετία»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βενετία - Πλατεία του Αγίου Μάρκου Βενετία - Μεγάλο Κανάλι Βενετία - Παλάτι του Δόγη Βενετία - Γέφυρα Ριάλτο Βενετία - Άγιος Μάρκος Βενετία - Γέφυρα των Στεναγμών Βενετία - Γόνδολα Βενετία - Ca' d'Oro Βενετία - Καρναβάλι Βενετίας Βενετία - Πανεπιστήμιο Κα Φόσκαρι της Βενετίας