Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βιέννη - Πανόραμα

Βιέννη

Αυστρία
Μοιράσου το
Βιέννη - Φεστιβάλ «Donauinselfest» Φεστιβάλ «Donauinselfest»
Το Donauinselfest είναι ένα 25-χρόνο, ανοικτό και ελεύθερο φεστιβάλ μουσικής που λαμβάνει μέρος στη νήσο Donauinsel, από όπου και παίρνει το όνομά του.

Το φεστιβάλ διεξάγεται τον Ιούνιο και θεωρείται το μεγαλύτερο ανοικτό φεστιβάλ στην Ευρώπη. Σύντομα εκτιμάται ότι θα περάσει τα 3 εκατομμύρια επισκέπτες ενώ αποτελείται από 21 περιοχές (που αποκαλούνται νησιά), που εκτείνονται σε 6.5 χιλιόμετρα.

Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι από διαφορετικά στυλ, κυρίως όμως συμμετέχουν ποπ και ροκ καλλιτέχνες από την κεντρική Ευρώπη. Για φαγητό, θα βρείτε περίπτερα που περιλαμβάνουν Ιταλική, Ελληνική, Ταϊλανδέζικη, Ινδική, Τουρκική, Αυστριακή κουζίνα, ενώ φυσικά υπάρχουν και ξεχωριστά πιάτα για αυτούς που δεν τρώνε κρέας.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 1983, όταν ένας τοπικός πολιτικός οργάνωσε ένα πάρτι με σκοπό να προωθήσει το νησί Donauinsel, ως ψυχαγωγική περιοχή. Οι οργανωτές περίμεναν 15.000 κόσμου και τελικά εμφανίστηκαν 160.000, κάτι που οδήγησε στην καθιέρωση του σε ετήσιο φεστιβάλ.

Ιστοσελίδα: https://2016.donauinselfest.at/
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Φεστιβάλ «Donauinselfest»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βιέννη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βιέννη - Ανάκτορα του Σενμπρούν Βιέννη - Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου Βιέννη - Κρατική Όπερα της Βιέννης Βιέννη - Ψώνια στην Βιέννη Βιέννη - Αυστριακό Κοινοβούλιο Βιέννη - Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Βιέννης) Βιέννη - Πράτερ (Πάρκο και Λούνα Παρκ) Βιέννη - Βιεννέζικος Καφές Βιέννη - Μουσείο Ιστορίας της Φύσης (Βιέννης) Βιέννη - Ισπανική Σχολή Ιππασίας Βιέννη - Μπάντεν Βιέννη - Μοναστήρι Τίμιου Σταυρού Βιέννη - Μάγιερλινγκ Βιέννη - Φεστιβάλ «Donauinselfest» Βιέννη - Μουσείο Λέοπολντ Βιέννη - Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Κουνστχάλε» Βιέννη - Μπελβεντέρε της Βιέννης Βιέννη - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Βιέννης