Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βιέννη - Πανόραμα

Βιέννη

Αυστρία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Βιέννη

Βιέννη - Ανάκτορα του Σενμπρούν Ανάκτορα του Σενμπρούν
Schloss Schönbrunn
"Το παλάτι Σενμπρούν και οι πανέμορφοι κήποι του, είναι από τα πιο διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα της χώρας από το 1960..." περισσότερα »
αρέσει σε 15 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου
Stephansdom
"Ο Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου είναι η κεντρική εκκλησία και έδρα του αρχιεπισκόπου της Βιέννης. Χτίστηκε το 1160 πά..." περισσότερα »
αρέσει σε 10 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"https://www.youtube.com/watch?v=yw8yUajPPwg"
Βιέννη - Κρατική Όπερα της Βιέννης Κρατική Όπερα της Βιέννης
Wiener Staatsoper
"Η Κρατική Όπερα της Βιέννης είναι μια από τις διασημότερες και παλιότερες όπερες στον κόσμο. Η ορχήστρα του αποτελείτ..." περισσότερα »
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μαντάμ Μπατερφλάι 7,10 & 13 Οκτωβρίου 2011 Η ιστορία της «Μαντάμ Μπατερφλάι» όπερας του Τζιάκομο Πουτσίνι θεωρείται ότι είναι μία από τ..."
Βιέννη - Ψώνια στην Βιέννη Ψώνια στην Βιέννη
"H Βιέννη δεν είναι μόνο πολιτισμός και τέχνες αλλά θα βρείτε, όπως είναι λογικό, και αφθονία επιλογών για ψώνια και α..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Αυστριακό Κοινοβούλιο Αυστριακό Κοινοβούλιο
Hohes Haus
"Το Κοινοβούλιο της Αυστρίας θα σας κάνει να απορήσετε για μερικά δευτερόλεπτα εάν βρίσκεστε στην Αθήνα ή στην πρωτεύο..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"https://www.youtube.com/watch?v=yw8yUajPPwg"
Βιέννη - Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Βιέννης) Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Βιέννης)
Kunsthistorisches Museum
"Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στεγάζεται σε ένα επιβλητικό ανάκτορο που ξεχωρίζει με των οκταγωνικό θόλο του. Είναι ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Η έκθεση «Joan Miro» στο Albertina εστιάζει, μέσα από 100 σχέδια, πίνακες και αντικείμενα, στην ποιητική ατμόσφαιρα που αποπνέει το έργο ..."
Βιέννη - Πράτερ (Πάρκο και Λούνα Παρκ) Πράτερ (Πάρκο και Λούνα Παρκ)
Prater & Wiener Riesenrad
"Το Πράτερ είναι ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο στην περιοχή Leopoldstadt στα βορειοανατολικά της πόλης. Σε μια γωνία του πά..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Βιεννέζικος Καφές Βιεννέζικος Καφές
Wiener Kaffeehaus
"Ο καφές στην Βιέννη είναι κάτι παραπάνω από μια στιγμιαία απόλαυση. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που ο κόσμος π..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Μουσείο Ιστορίας της Φύσης (Βιέννης) Μουσείο Ιστορίας της Φύσης (Βιέννης)
Naturhistorisches Museum Wien
"Ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, με την πλατεία Maria-Theresien να παρεμβάλλεται, βρίσκεται ένα ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Ισπανική Σχολή Ιππασίας Ισπανική Σχολή Ιππασίας
Spanische Hofreitschule
"Το Ισπανικό Σχολείο Ιππασίας είναι μια παραδοσιακή σχολή ιππασίας μια εξαιρετικής ράτσας αλόγων, των άσπρων Lipizzan...." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Μπάντεν Μπάντεν
Baden
"Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Βιέννη, μόλις 26 χμ, βρίσκεται το Μπάντεν, μία ιστορική λουτρόπολη στην καρδιά της Αυ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μπορώ να πάω απο Βιέννη στο Μπάντεν με τραμ? Το εισιτήριο πόσο κοστίζει? Έαν έχεις εισητηριο 72 ωρών ισχύει.?"
Βιέννη - Μοναστήρι Τίμιου Σταυρού Μοναστήρι Τίμιου Σταυρού
Heiligenkreuz Abbey
"Το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού είναι ένα πολύ όμορφο μεσαιωνικό μοναστήρι μόλις 15 χμ. δυτικά της Βιέννης, στο χωρίο..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βιέννη - Μάγιερλινγκ Μάγιερλινγκ
Mayerling
"Το Μάγιερλινγκ είναι ένα μικρό χωριουδάκι με μόλις 200 κάτοικους, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Swhechat, σε α..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βιέννη - Φεστιβάλ «Donauinselfest» Φεστιβάλ «Donauinselfest»
"Το Donauinselfest είναι ένα 25-χρόνο, ανοικτό και ελεύθερο φεστιβάλ μουσικής που λαμβάνει μέρος στη νήσο Donauinsel, ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Μουσείο Λέοπολντ Μουσείο Λέοπολντ
Leopold Museum
"Το Μουσείο Λέοπολντ βρίσκεται στην Museumsquartier (MQ), μια πολιτιστική περιοχή 60.000 τ.μ. στο κέντρο της Βιέννης. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Κουνστχάλε» Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Κουνστχάλε»
Kunsthalle Wien
"Το Κουνστχάλε είναι ένας εκθεσιακός χώρος μοντέρνας τέχνης που βρίσκεται ρε δύο τοποθεσίες, το κεντρικό κτίριο είναι ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Μπελβεντέρε της Βιέννης Μπελβεντέρε της Βιέννης
Belvedere
"Το Μπελβεντέρε της Βιέννης βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό άκρο του κέντρου της πόλης και αποτελεί ένα εμβληματικό σημε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βιέννη - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Βιέννης Κέντρο Αρχιτεκτονικής Βιέννης
Architekturzentrum Wien
"Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Βιέννης (συντομογραφία Az W) βρίσκεται στην Museumsquartier (MQ) και λειτουργεί ως μουσε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βιέννη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Κράτηση εισιτηρίων ή πακέτων
Βρείτε τα αξιοθέατα που συνοδεύονται με το σχετικό εικονίδιο και κάντε κράτηση τα επίσημα εισιτήρια ή σχετικά πακέτα με εκδρομές ή δραστηριότητες.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.731.236
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Vienna International (VIE)
Περιγραφή: Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και αποτελεί την πολιτιστική και οικονομική καρδιά της χώρας. Ιδρύθηκε το 500 π.Χ. αρχικώς ως ένας Κέλτικος οικισμός. Το 15 π.Χ. εγινε συνοριακή πόλη με σκοπό να φυλάει τα βόρεια σύνορα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, απέναντι στα Γερμανικά φύλα. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα η Βιέννη εγινε η έδρα της δυναστείας των Babenberg και το 1440 η επίσημη κατοικία της δυναστείας των Habsburg (Αψβούργοι). Σταδιακά μεγάλωσε τόσο πολύ, σε σημείο να γίνει η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και πολιτιστικό κέντρο των τεχνών και της επιστήμης. Δυο φορές, των 16ο και 17ο αιώνα, η Οθωμανική αυτοκρατορία σταμάτησε την επέλαση της έξω από την Βιέννη. Η Βιέννη έπαιξε κεντρικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή όλο το διάστημα από το 1804 που εγινε πρωτεύουσα της Αυστριακής αυτοκρατορίας μέχρι και το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου που βρήκε την Αυστροουγγρική αυτοκρατορία ηττημένη και διασπασμένη. Σήμερα η Βιέννη μπορεί να μην έχει την πολιτική αίγλη του παρελθόντος όμως αποτελεί μια από της καλύτερες πόλεις στον πλανήτη για να ζει κανείς, στοιχείο που έχουν πιστοποιήσει πολλοί οργανισμοί σε διάφορες έρευνες τα τελευταία χρόνια. Τουριστικά η Βιέννη θα σας καταπλήξει, με την ατμόσφαιρα του ένδοξου παρελθόντος, τα εντυπωσιακά αξιοθέατα και τις υπέροχες γεύσεις όπως το σήμα κατατεθέν της πόλης το σνίτσελ. Οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα και μάλλον θεωρείται φθηνή σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Γλώσσα: Γερμανικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNein
ΕυχαριστώDanke
ΠαρακαλώBitte
ΚαλημέραGuten morgen
ΚαληνύχταGute nacht
Γεία σου!Hallo

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Βιέννη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί
Βιέννη: Hop-on Hop-off ξενάγηση με λεωφορείο
Ο πιο πρακτικός τρόπος να ανακαλύψετε την πόλη σε μικρό χρονικό διάστημα καθώς και να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα ξενάγησης, ανεβείτε και κατεβείτε όσες φορές θέλετε σε μια από τις 45 στάσεις στα σημαντικότερα μέρη της Βιέννης. Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για τις διαδρομές και τις παροχές.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!