Κεντρική Ευρώπη > Βιέννη > Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Βιέννης)

Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Βιέννης) Βιέννη

Kunsthistorisches Museum

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στεγάζεται σε ένα επιβλητικό ανάκτορο που ξεχωρίζει με των οκταγωνικό θόλο του. Είναι ένα από τα αρχαιότερα μουσεία Καλών Τεχνών και των διακοσμητικών τεχνών στον κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1891 και σήμερα το επισκέπτονται πάνω από 620.000 άτομα των χρόνο. Η συλλογή του μουσείου προέρχεται κυρίως από την συλλογή βασιλιάδων, αυτοκρατόρων και του βασιλικού οίκου των Αψβούργων. Από τα διασημότερα έργα του μουσείου είναι ο πίνακας "Madonna του λιβαδιού" (απεικονίζει την Παναγία με τον μικρό Ιησού Χριστό και των Αγ. Ιωάννη των Βαπτιστή) του διάσημου Ιταλού, Ραφαέλο. Άλλα και ο "πύργος της Βαβέλ" (1563) του Ολλανδού Pieter Bruegel και το "καλοκαίρι" (1563) του Giuseppe Arcimboldo. Τέλος η συλλογή περιλαμβάνει και ελληνικές, αιγυπτιακές και ρωμαϊκές αρχαιότητες.

Πρόσβαση

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης εξυπηρετείται από την στάση τραμ Burgring, από της γραμμές 1, 2 και D.

Ιστοσελίδαhttp://www.khm.at/en/khm-home/

crazymech

Η έκθεση «Joan Miro» στο Albertina εστιάζει, μέσα από 100 σχέδια, πίνακες και αντικείμενα, στην ποιητική ατμόσφαιρα που αποπνέει το έργο του δημοφιλούς σουρεαλιστή. > Από 12 Σεπτεμβρίου έως 11 Ιανουαρίου 2015, www.albertina.at

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας