Κεντρική Ευρώπη > Βιέννη > Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου

Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου Βιέννη

Stephansdom

Ο Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου είναι η κεντρική εκκλησία και έδρα του αρχιεπισκόπου της Βιέννης. Χτίστηκε το 1160 πάνω στα ερείπια δυο προηγουμένων εκκλησιών καθώς η Βιέννη γινόταν σημαντικό κέντρο του Γερμανικού πολιτισμού στην ανατολική Ευρώπη και χρειάζονταν μια επιβλητική εκκλησία για να καλύψει της θρησκευτικές της ανάγκες, αλλά και να πιστοποιήσει την πολιτική εμβέλεια της πόλης.

 

Ο τεράστιος νότιος πύργος που κατασκευάστηκε μεταξύ 1368 με 1433, φτάνει τα 136.7 μέτρα και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του ορίζοντα της Βιέννης, ενώ μέχρι σήμερα είναι ένα  από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπόσημα της πόλης.  Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα χρωματισμένη στέγη του, που αποτελείται από 230.000 βερνικωμένα κεραμίδια. Στη νότια πλευρά του κτηρίου, τα κεραμίδια απεικονίζουν ένα μωσαϊκό δικέφαλου αετού, το οποίο αποτελούσε σύμβολο της δυναστείας των Αψβούργων (Habsburg). Στη βόρεια πλευρά του ναού απεικονίζονται τα σύμβολα της πόλης της Βιέννης και της δημοκρατίας της Αυστρίας. Η στέγη είναι τόσο απότομη που καθαρίζεται αρκετά μόνο από τη βροχή και καλύπτεται σπάνια από χιόνι.

Πρόσβαση

Ο καθεδρικός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Stephansplatz και ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι να χρησιμοποιήσετε την ομώνυμή στάση μετρό που εξυπηρετείται από την πορτοκαλή γραμμή U3.

εικόνα του χρήστη stratispla

stratispla

https://www.youtube.com/watch?v=yw8yUajPPwg

18/10/2017

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας