Κεντρική Ευρώπη > Βιέννη > Βιεννέζικος Καφές

Βιεννέζικος Καφές Βιέννη

Wiener Kaffeehaus

Ο καφές στην Βιέννη είναι κάτι παραπάνω από μια στιγμιαία απόλαυση. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που ο κόσμος πίνει τον καφέ του και φεύγει, στην Βιέννη θεωρείται φυσιολογικό να καθίσετε για ώρες απολαμβάνοντας τον καφέ σας και απόδειξη αυτού είναι ότι το προσωπικό θα σας γεμίζει το ποτήρι σας με νερό, καθώς είστε ευπρόσδεκτοι να καθίσετε όσο θέλετε.

Πολύ συχνή εικόνα είναι να δείτε μεμονωμένα άτομα που κάθονται μόνοι με της ώρες διαβάζοντας την εφημερίδα τους. Τα έπιπλα μιας καφετέριας στην Βιέννη διαφέρουν: από βελούδο και comfy σε ψυχρά σύγχρονα και μοντέρνα. Αρκετά καφέ προσφέρουν μικρά πιάτα με μεζέδες όπως λουκάνικα και επίσης επιδόρπια, κέικ και τούρτες. Σε πολλά κλασικά καφέ (για παράδειγμα Café Diglas, Café Central, Café Prückel), τις απογευματινές ώρες η ατμόσφαιρα συνοδεύεται με ήχους από πιάνο.

Το πόσο σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει τα Βιεννέζικα καφέ στην κουλτούρα και στην παράδοση της πόλης, μπορεί να φανεί και από το γεγονός ότι στα τέλη του 19ου αιώνα, οι κορυφαίοι συγγραφείς της εποχής συναντιόνταν σε αυτά και μάλιστα γράφανε κιόλας. Η λογοτεχνία που έχει γραφτεί σε καφέ έχει πάρει το ψευδώνυμο 'λογοτεχνία της καφετέριας' και οι συγγραφείς ονομάζονται 'ποιητές της καφετέριας'.

Ένα από τα διασημότερα καφέ είναι το Café Central που άνοιξε το 1860 και στα τέλη του 19ου αιώνα αποτέλεσε σημαντικό σημείο για τα δρώμενα της διανοητική σκηνής της πόλης. Δοκιμάστε επίσης το Café Prückel (1903).

Αφήστε στο σχολιό σας