Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βιέννη - Πανόραμα

Βιέννη

Αυστρία
Μοιράσου το
Βιέννη - Βιεννέζικος Καφές Βιεννέζικος Καφές
Wiener Kaffeehaus
Ο καφές στην Βιέννη είναι κάτι παραπάνω από μια στιγμιαία απόλαυση. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που ο κόσμος πίνει τον καφέ του και φεύγει, στην Βιέννη θεωρείται φυσιολογικό να καθίσετε για ώρες απολαμβάνοντας τον καφέ σας και απόδειξη αυτού είναι ότι το προσωπικό θα σας γεμίζει το ποτήρι σας με νερό, καθώς είστε ευπρόσδεκτοι να καθίσετε όσο θέλετε.

Πολύ συχνή εικόνα είναι να δείτε μεμονωμένα άτομα που κάθονται μόνοι με της ώρες διαβάζοντας την εφημερίδα τους. Τα έπιπλα μιας καφετέριας στην Βιέννη διαφέρουν: από βελούδο και comfy σε ψυχρά σύγχρονα και μοντέρνα. Αρκετά καφέ προσφέρουν μικρά πιάτα με μεζέδες όπως λουκάνικα και επίσης επιδόρπια, κέικ και τούρτες. Σε πολλά κλασικά καφέ (για παράδειγμα Café Diglas, Café Central, Café Prückel), τις απογευματινές ώρες η ατμόσφαιρα συνοδεύεται με ήχους από πιάνο.

Το πόσο σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει τα Βιεννέζικα καφέ στην κουλτούρα και στην παράδοση της πόλης, μπορεί να φανεί και από το γεγονός ότι στα τέλη του 19ου αιώνα, οι κορυφαίοι συγγραφείς της εποχής συναντιόνταν σε αυτά και μάλιστα γράφανε κιόλας. Η λογοτεχνία που έχει γραφτεί σε καφέ έχει πάρει το ψευδώνυμο 'λογοτεχνία της καφετέριας' και οι συγγραφείς ονομάζονται 'ποιητές της καφετέριας'.

Ένα από τα διασημότερα καφέ είναι το Café Central που άνοιξε το 1860 και στα τέλη του 19ου αιώνα αποτέλεσε σημαντικό σημείο για τα δρώμενα της διανοητική σκηνής της πόλης. Δοκιμάστε επίσης το Café Prückel (1903).

αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Βιεννέζικος Καφές"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βιέννη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βιέννη - Ανάκτορα του Σενμπρούν Βιέννη - Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου Βιέννη - Κρατική Όπερα της Βιέννης Βιέννη - Ψώνια στην Βιέννη Βιέννη - Αυστριακό Κοινοβούλιο Βιέννη - Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Βιέννης) Βιέννη - Πράτερ (Πάρκο και Λούνα Παρκ) Βιέννη - Βιεννέζικος Καφές Βιέννη - Μουσείο Ιστορίας της Φύσης (Βιέννης) Βιέννη - Ισπανική Σχολή Ιππασίας Βιέννη - Μπάντεν Βιέννη - Μοναστήρι Τίμιου Σταυρού Βιέννη - Μάγιερλινγκ Βιέννη - Φεστιβάλ «Donauinselfest» Βιέννη - Μουσείο Λέοπολντ Βιέννη - Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Κουνστχάλε» Βιέννη - Μπελβεντέρε της Βιέννης Βιέννη - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Βιέννης