Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μπρατισλάβα - Πανόραμα με γέφυρα

Μπρατισλάβα

Σλοβακία
Μοιράσου το
Μπρατισλάβα - Μπλε Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ Μπλε Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ
Modrý kostolík
Η Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ, όπως είναι το επίσημο όνομα της, είναι μια Ουγγρική σχισματική Καθολική εκκλησία που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του κέντρου της Μπρατισλάβα.

Είναι αφιερωμένη στην Ελισάβετ της Ουγγαρίας, κόρη του Ανδρέα Β΄, βασιλιά της Ουγγαρίας μεταξύ 1205 με 1235. Η εκκλησία ονομάζεται ανεπισήμως "Μικρή Μπλε Εκκλησία" εξαιτίας του χρώματος της πρόσοψης, των μωσαϊκών και της μπλε-γυάλινης οροφής.

Χτίστηκε το 1908 και αρχικά ήταν μέρος του διπλανού λυκείου και λειτουργούσε ως το παρεκκλήσι του σχολείου. Ο αρχιτέκτονας ήταν ο Ούγγρος Ödön Lechner ο οποίος και έδωσε στην εκκλησία το Ουγγρικό Αρτ Νουβό στυλ που κυριαρχεί.

Η Μπλε Εκκλησία είναι ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό αξιοθέατο της χώρας, για παράδειγμα το θεματικό πάρκο Μίνι-Ευρώπη στις Βρυξέλλες έχει επιλέξει αυτή την χαριτωμένη εκκλησία για να αντιπροσωπεύει την Σλοβακία.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μπλε Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μπρατισλάβα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μπρατισλάβα - Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου Μπρατισλάβα - Κάστρο της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Νέα Γέφυρα Μπρατισλάβα - Κάστρο Ντεβίν Μπρατισλάβα - Εθνικό Θέατρο Σλοβακίας Μπρατισλάβα - Εθνικό Μουσείο Σλοβακίας Μπρατισλάβα - Δασικό Πάρκο της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Μπλε Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ Μπρατισλάβα - Μνημείο «Σλαβίν»