Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μπρατισλάβα - Πανόραμα με γέφυρα

Μπρατισλάβα

Σλοβακία
Μοιράσου το
Μπρατισλάβα - Κάστρο Ντεβίν Κάστρο Ντεβίν
Devínsky hrad
Το εντυπωσιακό Κάστρο Ντεβίν, βρίσκεται σε στρατηγική θέση σε έναν απότομο βράχο, με υψόμετρο 212 μέτρα, στη συμβολή των ποταμών του Δούναβη και Μοράβα.

Ο εκάστοτε κατακτητής του κάστρου είχε την δυνατότητα να ελέγχει έναν σημαντικό εμπορικό κόμβο κατά μήκος του Δούναβη. Κατά συνέπεια στο σημείο του κάστρου οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν κατά την νεολιθική εποχή και οχυρώθηκε κατά την εποχή του χαλκού και του σιδήρου.

Αργότερα, οι Κέλτες και οι Ρωμαίοι έχτισαν ένα ισχυρό οχυρό. Κατά των 8ο αιώνα, δημιουργήθηκε ένα Σλαβικό κάστρο που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια των πολέμων μεταξύ της Μοραβίας και των Φράγκων.

Στην διάρκεια του 13ου αιώνα, ένα πέτρινο κάστρο χτίστηκε για να προστατέψει τα δυτικά σύνορα του βασιλείου της Ουγγαρίας και στα επόμενα χρόνια πέρασε από πολλούς κατακτητές ενώ κατά την διάρκεια του 15ου αιώνα προστέθηκε και ένα παλάτι.

Η οχύρωση ενισχύθηκε κατά την διάρκεια των πολέμων με την Οθωμανική αυτοκρατορία και το κάστρο δεν έπεσε ποτέ, μέχρι και το 1809, όπου και τελικά καταστράφηκε από της δυνάμεις του Ναπολέοντα.

Το κάστρο είναι μεγάλης σημασίας για τους Σλοβάκους καθώς μέσα σε όλα αποτελεί και την πόρτα του χριστιανισμού στην χώρα, αφού ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος έφτασαν εδώ το 863 μ.χ. πριν ξεκινήσουν την επική ιεραποστολική αποστολή τους.

Κάποια σημεία του κάστρου έχουν σήμερα αναστηλωθεί και στεγάζουν ένα ενδιαφέρον μουσείο.

Πρόσβαση: Τα λεωφορεία 28 και 29 ξεκινούν κάθε μισή ώρα από την νέα γέφυρα. Προσοχή, ενώ το νούμερο 29 σταματάει ακριβώς κάτω από το κάστρο, το νούμερο 28 συνεχίζει για το χωρίο Devin οπότε πρέπει να έχετε το νου σας και να βγείτε στην σωστή στάση.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες
Μεταφορά, ξενάγηση και εισιτήριο εισόδου στο Κάστρο Ντεβίν
Απολαύστε το Κάστρο Ντεβίν με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλων και τη μοναδική θέα των ποταμών Δούναβη και Μοράβα. Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για τις παροχές, ώρες αναχώρησης και το πρόγραμμα της ξενάγησης.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Κάστρο Ντεβίν"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κάστρο Ντεβίν"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μπρατισλάβα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μπρατισλάβα - Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου Μπρατισλάβα - Κάστρο της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Νέα Γέφυρα Μπρατισλάβα - Κάστρο Ντεβίν Μπρατισλάβα - Εθνικό Θέατρο Σλοβακίας Μπρατισλάβα - Εθνικό Μουσείο Σλοβακίας Μπρατισλάβα - Δασικό Πάρκο της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Μπλε Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ Μπρατισλάβα - Μνημείο «Σλαβίν»