Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μπρατισλάβα - Πανόραμα με γέφυρα

Μπρατισλάβα

Σλοβακία
Μοιράσου το
Μπρατισλάβα - Μνημείο «Σλαβίν» Μνημείο «Σλαβίν»
Vojnový pamätník Slavín
Το Σλαβίν είναι ένα μνημείο που είναι κατασκευασμένο στο σημείο που ήταν ένα μεγάλο στρατιωτικό νεκροταφείο με τα πτώματα των χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών που πέσανε κατά την διάρκεια της εκστρατείας για την απελευθέρωση της πόλης από τα στρατεύματα των Ναζί (Απρίλιος του 1945).

Βρίσκεται σε ένα λόφο στο ομώνυμο προάστιο της πόλης, βορειοδυτικά του κέντρου. Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1957 με 1960 με τα επίσημα εγκαίνια να είναι στης 3 Απριλίου του 1960 με αφορμή την 15η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης. Το μνημείο είναι Σταλινικής αρχιτεκτονική και το 1961 ανακηρύχτηκε Εθνικό Πολιτιστικό Μνημείο.

Το Σλαβίν πέρα από τη συναισθηματική φόρτιση που το περιβάλει προσφέρεται και για φωτογραφίες με πανοραμική θεά προς την πόλη

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μνημείο «Σλαβίν»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μνημείο «Σλαβίν»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μπρατισλάβα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μπρατισλάβα - Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου Μπρατισλάβα - Κάστρο της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Νέα Γέφυρα Μπρατισλάβα - Κάστρο Ντεβίν Μπρατισλάβα - Εθνικό Θέατρο Σλοβακίας Μπρατισλάβα - Εθνικό Μουσείο Σλοβακίας Μπρατισλάβα - Δασικό Πάρκο της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Μπλε Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ Μπρατισλάβα - Μνημείο «Σλαβίν»