Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μπρατισλάβα - Πανόραμα με γέφυρα

Μπρατισλάβα

Σλοβακία
Μοιράσου το
Μπρατισλάβα - Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα
Staré Mesto
Στην Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα θα βρείτε τα περισσότερα ιστορικά κτίρια της πόλης, μαζί με πολλούς μεσαιωνικούς πύργους και μεγαλοπρεπή κτίρια του 20ού αιώνα.

Το πέτρινο Παλιό Δημαρχείο της πόλης, ένα σύμπλεγμα 3 κτιρίων του 14ου και 15ου αιώνα που σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης, στέκεται μεγαλοπρεπές ανάμεσα στην κεντρική πλατεία Hlavné námestie και την πλατεία Primaciálne με το μεγαλοπρεπές παλάτι.

Λίγο βορειότερα βρίσκεται η Πύλη του Μιχαήλ, που είναι η μοναδική που επιβίωσε από την μεσαιωνική οχύρωση και είναι από τα τα παλιότερα κτίρια της πόλης. Χτίστηκε περίπου στο 1300 και σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα της ανακαίνισης του 1758, όταν και το άγαλμα του Αγίου Μιχαήλ με τον δράκο τοποθετήθηκε στην κορυφή του. Ο πύργος της πύλης του Μιχαήλ στεγάζει σήμερα την έκθεση όπλων του μουσείου της πόλης. Πολύ κοντά θα βρείτε και το στενότερο σπίτι στην Ευρώπη

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου ιδρύθηκε το 1756 και έχει μια σημαντική ιστορία κατά την διάρκεια της Ουγγρικής μεταρρύθμισης στεγάζοντας το ίδρυμα της ουγγρικής ακαδημίας των επιστημών, ενώ σε αυτό το κτίριο καθιερώθηκε και η ελευθεριά των αγροτών από τους φεουδάρχες.

Τέλος θα περπατήσετε των εμπορικό δρόμο Obchodná ulica όπου θα βρείτε πολλά καταστήματα για της αγορές σας και θα απολαύσετε των καφέ η το γεύμα σας σε ένα από τα πολλά γραφικά ρεστοράν.

αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες
Μπρατισλάβα: Οδική ολοκληρωμένη ξενάγηση
Συνδυάστε την ξενάγηση της Παλιάς Πόλης με μια ξενάγηση στο Κάστρο της Μπρατισλάβα. Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για τις παροχές, ώρες αναχώρησης και το πρόγραμμα της ξενάγησης.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα
Μια ξενάγηση στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης με το κόκκινο λεωφορειάκι Presporacik-Oldtimer. Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για τις παροχές, ώρες αναχώρησης και το πρόγραμμα της ξενάγησης.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μπρατισλάβα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μπρατισλάβα - Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου Μπρατισλάβα - Κάστρο της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Νέα Γέφυρα Μπρατισλάβα - Κάστρο Ντεβίν Μπρατισλάβα - Εθνικό Θέατρο Σλοβακίας Μπρατισλάβα - Εθνικό Μουσείο Σλοβακίας Μπρατισλάβα - Δασικό Πάρκο της Μπρατισλάβα Μπρατισλάβα - Μπλε Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ Μπρατισλάβα - Μνημείο «Σλαβίν»