Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κολωνία - Πανοραμική με γέφυρα Deutz

Κολωνία

Γερμανία
Μοιράσου το
Κολωνία - Γέφυρα της Κολωνίας Γέφυρα της Κολωνίας
Hohenzollernbrücke
Η γέφυρα της Κολωνίας κατασκευάστηκε μεταξύ 1907 και 1911 στη θέση μιας παλαιότερης που έπρεπε να κατεδαφιστεί. Αρχικά λειτούργησε επιτρέποντας την ταυτόχρονη διέλευση τρένων και οχημάτων. Από το 1945 και μετά όμως χρησιμοποιήθηκε μόνο σαν γέφυρα τρένων. Είναι η πιο βαριά σιδηροδρομική γέφυρα της Γερμανίας, με μήκος 409,19 μέτρα. Έπαιξε σημαντικό στρατηγικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μετά το τέλος του δέχτηκε μια μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση λόγω των καταστροφών που υπέστη από τους βομβαρδισμούς. Η δεύτερη σημαντική παρέμβαση έγινε το 1980 όταν με κάποιες διαφοροποιήσεις η γέφυρα έγινε και πάλι προσβάσιμη στους πεζούς. Στις μέρες μας από τη γέφυρα διέρχονται καθημερινά 1200 τρένα καθημερινά.
Πρόσβαση: Η γέφυρα Hohenzollernbrücke βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Σε αυτή μπορείτε να φτάσετε μέσω του κεντρικού σταθμού Köln Hbf ο οποίος πρόσφερε ανταποκρίσεις του μετρό (γραμμές 16,18) και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (γραμμές Ε,F,H).
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Γέφυρα της Κολωνίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κολωνία»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κολωνία - Καθεδρικός της Κολωνίας Κολωνία - Γέφυρα της Κολωνίας Κολωνία - Εκκλησία του Αγίου Μάρκου Κολωνία - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Λούντβιχ» Κολωνία - Μουσείο Αρωμάτων του Φαρίνα Κολωνία - Καρναβάλι της Κολωνίας Κολωνία - Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών MAKK Κολωνία - Θόλος Μουσικής της Κολωνίας Κολωνία - Ρωμανογερμανικό Μουσείο Κολωνία - Πανεπιστήμιο της Κολωνίας Κολωνία - Πάρκο Χιροσίμα - Ναγκασάκι Κολωνία - Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας Κολωνία - Ζωολογικός Κήπος της Κολωνίας