Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κολωνία - Πανοραμική με γέφυρα Deutz

Κολωνία

Γερμανία
Μοιράσου το
Κολωνία - Καθεδρικός της Κολωνίας Καθεδρικός της Κολωνίας
Kölner Dom
Ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντά σας ή το μέγεθος του ενδιαφέροντος που τρέφετε για εκκλησίες ή μνημεία αρχιτεκτονικής, η επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας κρίνεται επιβεβλημένη. ο ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Πέτρο και στην Παρθένο Μαρία. Είναι έδρα του Αρχιεπισκόπου της Κολωνίας και αποτελεί σύμβολο του γερμανικού καθολικισμού και της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως "ένα εξαιρετικό έργο της ανθρώπινης δημιουργικής ιδιοφυΐας" και αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια ολόκληρης της Γερμανίας. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής του χρειάστηκαν περισσότερα από 600 χρόνια αφού ξεκίνησε το 1248 και ολοκληρώθηκε το 1880. Για τέσσερα χρόνια μάλιστα μετά την ολοκλήρωσή του ήταν το ψηλότερο κτίριο σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει το δεύτερο ψηλότερο καμπαναριό με ύψος 157 μέτρα, το μήκος του είναι 144,5 μέτρα και με πλάτος 86,5 μέτρα ξεπερνάει κάθε άλλο ναό σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέραν όμως από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά που σίγουρα το κατατάσσουν στη λίστα των αρχιτεκτονικών κολοσσών, το γοτθικό στυλ και η επιβλητικότητα του δεν αφήνουν ασυγκίνητο σχεδόν κανέναν επισκέπτη.
Πρόσβαση: Μπορείτε να προσεγγίσετε τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας χρησιμοποιώντας το μετρό (U-Bahn). Αφού επιλέξετε τις γραμμές 16 και 18, απλά αποβιβάζεστε στον σταθμό Dom/Hbf και ήδη θα βρίσκεστε μπροστά σε αυτό το εκθαμβωτικό οικοδόμημα.
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Καθεδρικός της Κολωνίας"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καθεδρικός της Κολωνίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Κολωνία » Καθεδρικός της Κολωνίας
APHSTEYTH THEA APO PSILA APISTEYTH ARXITEKTONIKH AXIZEI NA TO DEITE!!!!
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Κολωνία » Καθεδρικός της Κολωνίας
ΚΑΜΙΑ 1000 ΣΚΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΘΕΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ!!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κολωνία»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κολωνία - Καθεδρικός της Κολωνίας Κολωνία - Γέφυρα της Κολωνίας Κολωνία - Εκκλησία του Αγίου Μάρκου Κολωνία - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης «Λούντβιχ» Κολωνία - Μουσείο Αρωμάτων του Φαρίνα Κολωνία - Καρναβάλι της Κολωνίας Κολωνία - Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών MAKK Κολωνία - Θόλος Μουσικής της Κολωνίας Κολωνία - Ρωμανογερμανικό Μουσείο Κολωνία - Πανεπιστήμιο της Κολωνίας Κολωνία - Πάρκο Χιροσίμα - Ναγκασάκι Κολωνία - Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας Κολωνία - Ζωολογικός Κήπος της Κολωνίας