Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αμβούργο - Πανοραμική

Αμβούργο

Γερμανία
Μοιράσου το
Αμβούργο - Περιοχή των Αποθηκών Περιοχή των Αποθηκών
Speicherstadt
Η περιοχή των αποθηκών βρίσκεται στο λιμάνι του Αμβούργου και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συμπλέγματα αποθηκευτικών χώρων σε ολόκληρο τον κόσμο. Χτίστηκε μεταξύ του 1883 και 1927 και λειτουργούσε σαν ελεύθερη τελωνειακή ζώνη. Οι αποθήκες είναι πολυώροφα κτίρια που αποπνέουν μία νεο-γοτθική αρχιτεκτονική με κόκκινα τούβλα στη εξωτερική τους πρόσοψη, πύργους, κόγχες και τζαμαρίες. Από το 2009 πολλά κτίρια της περιοχής βρίσκονται υπό ανάπλαση και στόχος των αρχών είναι η μετατροπή ορισμένων εξ' αυτών σε μουσεία. Βέβαια ένα μεγάλο μέρος των κτιρίων διατηρούν την αρχική τους ιδιότητα, σίγουρα όμως το σύνολο της περιοχής αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.
Πρόσβαση: Μέσω του υπόγειου σιδηροδρόμου (U- Bahn) και του σταθμού Baumwall. Επιλέξτε τη γραμμή U3 και θα οδηγηθείτε λίγα μέτρα από την περιοχή.
Ιστοσελίδα: http://www.speicherstadt.net/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Περιοχή των Αποθηκών"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αμβούργο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αμβούργο - Προβλήτα του Αγίου Παύλου Αμβούργο - Περιοχή των Αποθηκών Αμβούργο - Εξωτερική Τεχνητή Λίμνη «Ούλστερ» Αμβούργο - Πινακοθήκη «Μπουτσέριους Κούνστ Φόρουμ» Αμβούργο - Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμβούργου Αμβούργο - Θέατρο του Αμβούργου Αμβούργο - Πόλη του Λιμανιού Αμβούργο - Στάδιο του Αμβούργου Αμβούργο - Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Αμβούργο - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Αμβούργου