Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αμβούργο - Πανοραμική

Αμβούργο

Γερμανία
Μοιράσου το
Αμβούργο - Προβλήτα του Αγίου Παύλου Προβλήτα του Αγίου Παύλου
St. Pauli Landungsbrücken
Η προβλήτα του Αγίου Παύλου βρίσκεται στο λιμάνι του Αμβούργου. Σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό αξιοθέατο και ταυτόχρονα ένα κομβικό σημείο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν της πόλη. Συγκεκριμένα εδώ βρίσκεται η αφετηρία των ποτάμιων συγκοινωνιών και ένας από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το πρώτο κτίριο χτίστηκε εδώ το 1839 και χρησίμευε ως τερματικός σταθμός για ατμόπλοια. Με την αύξηση των αναγκών όμως δέχτηκε θεμελιακή ανανέωση το 1907 και και αυτή τη μορφή διατηρεί έως σήμερα. Εφόσον λοιπόν επισκεφτείτε το Αμβούργο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιήσετε το κτίριο για κάποια από τις μετακινήσεις σας, έτσι θα ήταν καλό να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του.
Πρόσβαση: Μέσω του υπόγειου σιδηροδρόμου και της κίτρινης γραμμής U3 η οποία θα σας οδηγήσει στην ομώνυμη στάση Landungsbrücken που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην προβλήτα του Αγίου Παύλου.
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Προβλήτα του Αγίου Παύλου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αμβούργο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αμβούργο - Προβλήτα του Αγίου Παύλου Αμβούργο - Περιοχή των Αποθηκών Αμβούργο - Εξωτερική Τεχνητή Λίμνη «Ούλστερ» Αμβούργο - Πινακοθήκη «Μπουτσέριους Κούνστ Φόρουμ» Αμβούργο - Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμβούργου Αμβούργο - Θέατρο του Αμβούργου Αμβούργο - Πόλη του Λιμανιού Αμβούργο - Στάδιο του Αμβούργου Αμβούργο - Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Αμβούργο - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Αμβούργου