Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Χαϊδελβέργη - Θέα παλιάς πόλης και κάστρου

Χαϊδελβέργη

Γερμανία
Μοιράσου το
Χαϊδελβέργη - Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης
Altstad
Η παλιά πόλη (γερμανικά Altstad) βρίσκεται στη νότια πλευρά του ποταμού Nekar και μάλιστα ο πεζόδρομος της θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης με μήκος 1,6 χλμ, πολλά εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Ένας περίπατος στον πεζόδρομο θα σας φέρει μπροστά στην Αψίδα του Καρόλου (Karlstor), στην έπαυλη του βασιλιά Γεωργίου (Zum Ritter Sankt Georg), στην εκκλησία του Αγίου Πνεύματος που είναι χτισμένη με αναγεννησιακά πρότυπα καθώς και στην παλιά γέφυρα η οποία ήταν η είσοδος της πόλης και ανεγέρθηκε μεταξύ 1786 και 1788.
Πρόσβαση: Το ιστορικό κέντρο της Χαϊδελβέργης είναι εξαιρετικά διατηρημένο και έχει δεχτεί ελάχιστες παρεμβάσεις. Γι' αυτό το λόγο η συγκοινωνία σε αυτό χαρακτηρίζεται ήπιας μορφής και τα μέσα μαζικής μεταφοράς προσεγγίζουν κυρίως τα περίχωρα του. Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το τραμ και μέσω των γραμμών 5,21,22,23,26 να φτάσετε στον σταθμό Bismarckplatz. Απο εκεί μέσω του πεζόδρομου Hauptstrasse εισέρχεστε στο ιστορικό κέντρο και μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτό.
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Χαϊδελβέργη » Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης
Σας συνιστώ το Κεντρικό εστιατόριο "Schnitzelhaus Alte Münz" (κοντά στη γέφυρα) με 100 διαφορετικά schnitzels!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Χαϊδελβέργη » Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης
Λοιπόν αφού δειπνήσετε σε κάποιο φθηνό φοιτητικό εστιατόριο, δοκιμάζοντας παραδοσιακή κρεμμυδοπατατόσουπα Baden-Baden, πιείτε τις πρώτες μπύρες στο "Στέκι του Ναπολεόνι", δεν έχετε παρά να ψάξετε το υπόγειο bar "The Cave"......
10 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

ναι..αν βέβαια δεν έχετε για παρέα έναν Ιταλό από την Σικελία ο οποίος μαθαίνει ανατομία στο πανεπιστήμιο..γιατί αν καταφέρετε και πάτε στον εν'λόγω μπαράκι θα καταλάβεται γιατί το λέω..
9 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Χαϊδελβέργη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Χαϊδελβέργη - Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη - Κάστρο της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη - Περίπατος των Φιλοσόφων Χαϊδελβέργη - Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη - Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος Χαϊδελβέργη - Μουσείο του Καρόλου Μπος Χαϊδελβέργη - Μουσείο Γερμανικής Φαρμακευτικής Χαϊδελβέργη - Μουσείο Γερμανικής Συσκευασίας