Κεντρική Ευρώπη > Χαϊδελβέργη > Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης

Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη

Altstad

Η παλιά πόλη (γερμανικά Altstadt) βρίσκεται στη νότια πλευρά του ποταμού Nekar.  Ο πεζόδρομος που τη διασχίζει θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης με μήκος 1,6 χλμ. Κατά το μήκος του βρίσκονται πολλά εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες τα οποία αποτελούν μαγνήτη για τουρίστες και ντόπιους.

 

Ένας περίπατος στον πεζόδρομο θα σας φέρει μπροστά στην Αψίδα του Καρόλου (Karlstor), την έπαυλη του βασιλιά Γεωργίου (Zum Ritter Sankt Georg), αλλά και την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος που είναι χτισμένη με αναγεννησιακά πρότυπα. Η πολυφωτογραφημένη παλιά γέφυρα αποτελούσε την είσοδο της πόλης και ανεγέρθηκε μεταξύ 1786 και 1788.
 

Πρόσβαση

Το ιστορικό κέντρο της Χαϊδελβέργης είναι εξαιρετικά διατηρημένο και έχει δεχτεί ελάχιστες παρεμβάσεις. Γι' αυτό το λόγο η συγκοινωνία σε αυτό χαρακτηρίζεται ήπιας μορφής και τα μέσα μαζικής μεταφοράς προσεγγίζουν κυρίως τα περίχωρα του. Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το τραμ και μέσω των γραμμών 5,21,22,23,26 να φτάσετε στον σταθμό Bismarckplatz. Απο εκεί μέσω του πεζόδρομου Hauptstrasse εισέρχεστε στο ιστορικό κέντρο και μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτό.

pescadito

Λοιπόν αφού δειπνήσετε σε κάποιο φθηνό φοιτητικό εστιατόριο, δοκιμάζοντας παραδοσιακή κρεμμυδοπατατόσουπα Baden-Baden, πιείτε τις πρώτες μπύρες στο "Στέκι του Ναπολεόνι", δεν έχετε παρά να ψάξετε το υπόγειο bar "The Cave"......

08/12/2021

Απάντηση

jimdim

ναι..αν βέβαια δεν έχετε για παρέα έναν Ιταλό από την Σικελία ο οποίος μαθαίνει ανατομία στο πανεπιστήμιο..γιατί αν καταφέρετε και πάτε στον εν'λόγω μπαράκι θα καταλάβεται γιατί το λέω..

08/12/2021

Carmen

Σας συνιστώ το Κεντρικό εστιατόριο "Schnitzelhaus Alte Münz" (κοντά στη γέφυρα) με 100 διαφορετικά schnitzels!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας