Κεντρική Ευρώπη > Χαϊδελβέργη > Κάστρο της Χαϊδελβέργης

Κάστρο της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη

Schloss Heidelberg

Αναμφισβήτητα ίσως το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Χαϊδελβέργης είναι το κάστρο της. Αυτό οικοδομήθηκε επί της βασιλείας του πρίγκιπα Elector Ruprecht, μεταξύ του 1398 και 1410.

 

Η τεχνοτροπία του είναι ένα μείγμα γοτθικού και αναγεννησιακού στυλ. Το κάστρο καταστράφηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια πολέμων και δέχτηκε ισάριθμες προσπάθειες για αναστήλωση.

 

Με το πέρασμα των ετών προστέθηκαν επιπλέον πτέρυγες και αίθουσες. Στις μέρες μας οι χώροι του κάστρου χρησιμοποιούνται για δεξιώσεις, θεατρικές παραστάσεις αλλά και το μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Πρόσβαση

Το κάστρο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το ιστορικό κέντρο της Χαϊδελβέργης. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια από ένα μονοπάτι που σε ορισμένα σημεία του απαιτεί την ανάβαση μερικών εκατοντάδων σκαλοπατιών, γι' αυτό υπάρχει και η εναλλακτική διαδρομή μέσω της οποίας μπορεί κανείς να αποφύγει την μεγάλη ανηφόρα εάν επιλέξει το τραμ που ξεκινάει από τη βάση του λόφου στον οποίο είναι χτισμένο το κάστρο και ανεβαίνει μέχρι την κορυφή.

Αφήστε στο σχολιό σας