Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Χαϊδελβέργη - Θέα παλιάς πόλης και κάστρου

Χαϊδελβέργη

Γερμανία
Μοιράσου το
Χαϊδελβέργη - Κάστρο της Χαϊδελβέργης Κάστρο της Χαϊδελβέργης
Schloss Heidelberg
Αναμφισβήτητα ίσως το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Χαϊδελβέργης είναι το κάστρο της. Οικοδομήθηκε επί της βασιλείας του πρίγκιπα Elector Ruprecht, μεταξύ του 1398 και 1410. Η τεχνοτροπία του είναι ένα μείγμα από γοτθικό και αναγεννησιακό στυλ. Το κάστρο καταστράφηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια πολέμων και δέχτηκε ισάριθμες προσπάθειες για αναστήλωση. Με το πέρασμα των ετών προστέθηκαν επιπλέον πτέρυγες και αίθουσες. Στις μέρες μας οι χώροι του κάστρου χρησιμοποιούνται για δεξιώσεις, θεατρικές παραστάσεις αλλά και το μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη της Ευρώπης.
Πρόσβαση: Το κάστρο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το ιστορικό κέντρο της Χαϊδελβέργης. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια από ένα μονοπάτι που σε ορισμένα σημεία του απαιτεί την ανάβαση μερικών εκατοντάδων σκαλοπατιών, γι' αυτό υπάρχει και η εναλλακτική διαδρομή μέσω της οποίας μπορεί κανείς να αποφύγει την μεγάλη ανηφόρα εάν επιλέξει το τραμ που ξεκινάει από τη βάση του λόφου στον οποίο είναι χτισμένο το κάστρο και ανεβαίνει μέχρι την κορυφή.
Ιστοσελίδα: http://www.heidelberg-schloss.de/
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κάστρο της Χαϊδελβέργης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Χαϊδελβέργη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Χαϊδελβέργη - Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη - Κάστρο της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη - Περίπατος των Φιλοσόφων Χαϊδελβέργη - Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη - Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος Χαϊδελβέργη - Μουσείο του Καρόλου Μπος Χαϊδελβέργη - Μουσείο Γερμανικής Φαρμακευτικής Χαϊδελβέργη - Μουσείο Γερμανικής Συσκευασίας