Κεντρική Ευρώπη > Χαϊδελβέργη > Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης

Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη

Heidelberg University

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης (Ruprecht Karls University) είναι ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 1386 και υπήρξε το κέντρο διανόησης και δραστηριοτήτων για μερικούς από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους επιστήμονες όπως ο Robert Bunsen, ο Kirchhoff και ο Reimann.

 

Το ίδρυμα σήμερα αποτελείται από δώδεκα σχολές και προσφέρει προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και μεταδιδακτορικό επίπεδο σε περίπου 100 κλάδους. Πρόκειται για ένα ίδρυμα German Excellence University, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων της έρευνας, του Coimbra Group, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων.

 

Κάποιες από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που συντελέστηκαν εδώ αφορούν τον τομέα της φυσικής, της φαρμακευτικής, και της μοριακής βιολογίας. Σίγουρα, μια επίσκεψη στους χώρους του πανεπιστημίου δε θα σας άφηνε ασυγκίνητους ιδιαίτερα εάν είστε σχετικός με αυτούς τους ακαδημαϊκούς τομείς. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αύρα αυτών των μεγάλων διανοητών και η μαγεία του αιωνόβιου κτηρίου διαχέεται στο περιβάλλον.

 

 

Πρόσβαση

Μέσω του τραμ και των γραμμών 21 και 24. Αποβιβαστείτε στον σταθμό Technologiepark και θα βρεθείτε μπροστά ακριβώς στα δαιδαλώδη πανεπιστημιακά συγκροτήματα.

Αφήστε στο σχολιό σας