Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Χαϊδελβέργη - Θέα παλιάς πόλης και κάστρου

Χαϊδελβέργη

Γερμανία
Μοιράσου το
Χαϊδελβέργη - Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης
Heidelberg University
Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης (Ruprecht Karls University) είναι ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης ιδρύθηκε το 1386 και υπήρξε το κέντρο διανόησης και δραστηριοτήτων για μερικούς από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους επιστήμονες όπως ο Robert Bunsen, ο Kirchhoff και ο Reimann. Το ίδρυμα σήμερα αποτελείται από δώδεκα σχολές και προσφέρει προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και μεταδιδακτορικό επίπεδο σε περίπου 100 κλάδους. Πρόκειται για ένα ίδρυμα German Excellence University, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων της έρευνας, του Coimbra Group, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων. Κάποιες από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που συντελέστηκαν εδώ αφορούν τον τομέα της φυσικής, της φαρμακευτικής, και της μοριακής βιολογίας. Σίγουρα εάν είστε σχετικός με αυτούς τους ακαδημαϊκούς τομείς, μια επίσκεψη στους χώρους του πανεπιστημίου δε θα σας άφηνε ασυγκίνητους καθώς η αύρα αυτών των μεγάλων διανοητών υπάρχει στο περιβάλλον.
Πρόσβαση: Μέσω του τραμ και των γραμμών 21 και 24. Αποβιβαστείτε στον σταθμό Technologiepark και θα βρεθείτε μπροστά ακριβώς στα δαιδαλώδη πανεπιστημιακά συγκροτήματα.
Περισσότερα: Σπουδές σε Γερμανία
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Χαϊδελβέργη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Χαϊδελβέργη - Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη - Κάστρο της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη - Περίπατος των Φιλοσόφων Χαϊδελβέργη - Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Χαϊδελβέργη - Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος Χαϊδελβέργη - Μουσείο του Καρόλου Μπος Χαϊδελβέργη - Μουσείο Γερμανικής Φαρμακευτικής Χαϊδελβέργη - Μουσείο Γερμανικής Συσκευασίας