Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κωνσταντινούπολη - Πανόραμα πλατείας Ταξίμ

Κωνσταντινούπολη

Τουρκία
Μοιράσου το
Κωνσταντινούπολη - Μονή / Μουσείο της Χώρας Μονή / Μουσείο της Χώρας
Kariye Camii
Η Μονή της Χώρας είναι η καλύτερα διατηρημένη Βυζαντινή εκκλησία σε ολόκληρη την Πόλη. Το όνομα της οφείλετε στο γεγονός ότι όταν κατασκευάστηκε βρίσκονταν έξω από τα τείχη της πόλης (στην Χώρα). Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στην Μονή της Χώρας είναι τα εξαιρετικά μωσαϊκά, άριστα δείγματα της Βυζαντινής τέχνης. Ειδικότερα πάνω από την κεντρική είσοδο βρίσκεται η εικόνα του Θεοδώρου του Μετοχίτη, που δείχνει τον Μετοχίτη να προσφέρει στον Χριστό το σχέδιο του ναού ενώ παρακάτω, στο δεύτερο νάρθηκα, απεικονίζεται ο Χριστός να θεραπεύει διάφορες ασθένειες. Εκτός από μωσαϊκά, στη Μονή της Χώρας βρίσκονται πάμπολλες εικόνες που διακοσμούν τους τρούλους και τους τοίχους. Η Μονή λειτουργεί από το 1958 ως μουσείο.
Ιστοσελίδα: http://www.choramuseum.com/
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μονή / Μουσείο της Χώρας"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μονή / Μουσείο της Χώρας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Κωνσταντινούπολη » Μονή / Μουσείο της Χώρας
Είναι τα πιο εντυπωσιακά ψηφιδωτά που έχω δει. Ολόχρυσα, λεπτοδουλεμένα, ένα θαυμαστό δείγμα της Βυζαντινής λάμψης. Αξίζει την κάθε λίρα που θα πληρώσετε για το εισιτήριο. Κοντά στη Μονή της Χώρας βρίσκεται και η Μονή Παμμακαρίστου με λιγότερα, αλλά εξίσου εντυπωσιακά ψηφιδωτά.
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κωνσταντινούπολη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Κωνσταντινούπολη - Μεγάλο Παζάρι - Καπαλί Τσαρσί Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος Κωνσταντινούπολη - Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη - Γέφυρα και Πύργος του Γαλατά Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόννησα ή πιο απλά «Πριγκηπονήσια» Κωνσταντινούπολη - Αγορά Μπαχαρικών Κωνσταντινούπολη - Μπλε Τζαμί Κωνσταντινούπολη - Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολη - Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή Κωνσταντινούπολη - Πλατεία Ταξίμ Κωνσταντινούπολη - Ντολμά Μπαχτσέ Κωνσταντινούπολη - Παναγία των Βλαχερνών Κωνσταντινούπολη - Τοπ Kαπί Κωνσταντινούπολη - Τείχη της Κωνσταντινούπολης Κωνσταντινούπολη - Βυζαντινός Ιππόδρομος Κωνσταντινούπολη - Πολίτικη Κουζίνα Κωνσταντινούπολη - Μονή / Μουσείο της Χώρας Κωνσταντινούπολη - Αρχαιολογικά Μουσεία Κωνσταντινούπολη - Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά