Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καλαμάτα - Πανόραμα

Καλαμάτα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Καλαμάτα - Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας
Ως τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, η πόλη ήταν συσπειρωμένη γύρω από την αρχαία ακρόπολη και σταδιακά άρχισε να επεκτείνεται, ώσπου ενώθηκε πολεοδομικά με το λιμάνι. Σήμερα οριοθετείται από το μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, την οδό Σπάρτης και την Πλατεία της 23ης Μαρτίου. Θεωρείται το καλύτερο μέρος απ’ όπου μπορεί κανείς να ξεκινήσει την περιήγηση του στην Καλαμάτα. Μία περιπλάνηση στα στενά δρομάκια και του θα σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή και θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε παλιά κτίρια που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, δεκάδες αρχοντικά, λιθόχτιστες εκκλησίες, μουσεία και καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Εδώ βρίσκεται και το βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου τελέστηκε η πρώτη δοξολογία στις 23 Μαρτίου του 1821 σε ελεύθερο ελληνικό έδαφος μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Η πλατεία που βρίσκεται απέναντι από το εκκλησάκι έχει ονομαστεί σε ένδειξη μνήμης ως Πλατεία 23ης Μαρτίου.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Καλαμάτα » Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας
ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΙΚΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ,ΣΕ ΦΑΓΑΔΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΑΡ.
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καλαμάτα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Καλαμάτα - Πάρκο των Σιδηροδρόμων Καλαμάτα - Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας Καλαμάτα - Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτα - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας Καλαμάτα - Μητρόπολη της Υπαπαντής Καλαμάτα - Φράγκικο Κάστρο Καλαμάτα - Μοναστήρι των Καλογραιών Καλαμάτα - Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας Καλαμάτα - Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης