Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καλαμάτα - Πανόραμα

Καλαμάτα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Καλαμάτα - Πάρκο των Σιδηροδρόμων Πάρκο των Σιδηροδρόμων
Αποτελεί το μοναδικό για το είδος του υπαίθριο μουσείο. Τα εγκαίνια του έγιναν το Σεπτέμβριο του 1986, αλλά η ολοκλήρωσή του πραγματοποιήθηκε το 1990 λόγω του σεισμού που έπληξε την Καλαμάτα το Σεπτέμβρη του 1986. Ο χώρος στο παρελθόν αποτελούσε τον παλιό σταθμό "Καλαμάτα λιμήν" και έκταση του ΟΣΕ που χρησιμοποιούνταν επί εποχής ατμού ως καρβουναποθήκες. Καταλαμβάνει συνολικά 54 στρέμματα σε ένα κεντρικό κομμάτι της πόλης, σε απόσταση 5 λεπτών από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ακολουθώντας την οδό Αριστομένους με κατεύθυνση το λιμάνι. Στα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνονται διάφοροι συρμοί, χειροκίνητες δραιζίνες και βαγονέτα, ενώ το κεντρικό έκθεμα αποτελεί το κτίριο του "Καλαμάτα Λιμήν", το οποίο σήμερα λειτουργεί ως αναψυκτήριο. Εκτός από των εκθεμάτων, το πάρκο διαθέτει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ και διάφορες εγκαταστάσεις για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων.
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πάρκο των Σιδηροδρόμων"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πάρκο των Σιδηροδρόμων"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Καλαμάτα » Πάρκο των Σιδηροδρόμων
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΟΛΤΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ).ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑ "ΡΥΑΚΙ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΙΕΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙΣ,ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΛΕΥ.ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ (ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΒΟΛΤΑ).
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Καλαμάτα » Πάρκο των Σιδηροδρόμων
Πολύ ωραίο κ πρωτότυπο!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καλαμάτα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Καλαμάτα - Πάρκο των Σιδηροδρόμων Καλαμάτα - Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας Καλαμάτα - Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτα - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας Καλαμάτα - Μητρόπολη της Υπαπαντής Καλαμάτα - Φράγκικο Κάστρο Καλαμάτα - Μοναστήρι των Καλογραιών Καλαμάτα - Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας Καλαμάτα - Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης