Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καστελόριζο (Μεγίστη) - Πανοραμική εικόνα

Καστελλόριζο

Ελλάδα
Μοιράσου το
Καστελλόριζο - Άγιος Γεώργιος του Βουνού Άγιος Γεώργιος του Βουνού
Τετρακόσια ένα σκαλιά χωρίζουν το λιμάνι του νησιού από τον Άγιο Γεώργιο του Βουνού, ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι που θυμίζει κάστρο. Η μονή του Αγίου Γεωργίου του Βουνού περιβάλλεται από τεράστιες φυσικές πλάκες που αποτελούν τον περίβολο της, ο οποίος περιλαμβάνει τα ερειπωμένα πλέον κελιά των μοναχών και βοηθητικούς χώρους.

Το καθολικό είναι ένας μονόχωρος ναός που χτίστηκε στη θέση μίας παλαιοχριστιανικής βασιλικής, τ από την οποία σώζεται μέχρι σήμερα το ψηφιδωτό δάπεδο και τα κιονόκρανα που έχουν ενσωματωθεί στην τοιχοποιία του ναού. Στο δυτικό τμήμα βρίσκεται η κατακόμβη του Αγίου Χαραλάμπους, η οποία επικοινωνεί με το ναό με σκαλοπάτια. Σύμφωνα με την επιγραφή που βρίσκεται στο υπέρθυρο του καθολικού, ο ναός ανακαινίσθηκε από τον Όσιο Άνθιμο εκ Κεφαλληνίας το 1759, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο με τις εικόνες του 18ου αιώνα.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Άγιος Γεώργιος του Βουνού"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καστελλόριζο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Καστελλόριζο - Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη Καστελλόριζο - Λυκιακός Τάφος Καστελλόριζο - Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελόριζο Καστελλόριζο - Άγιος Γεώργιος του Βουνού Καστελλόριζο - Παλαιόκαστρο Καστελλόριζο - Σαντραπεία Αστική Σχολή Καστελλόριζο - Διαχρονικό Μουσείο Μεγίστης - Καστελλόριζου Καστελλόριζο - Νησίδα της Ρω Καστελλόριζο - Παραλίες στο Καστελόριζο