Νησίδα της Ρω Καστελλόριζο

Από το Καστελόριζο μπορείτε να μεταβείτε στη νησίδα Ρω, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις τριών ναυτικών μιλίων βόρεια του νησιού. Αυτό το μικρό νησάκι έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, από την Κυρά της Ρω, που επί χρόνια υπήρξε η μοναδική κάτοικος και κάθε πρωί ύψωνε την ελληνική σημαία. Η Κυρά της Ρω, που το πραγματικό της όνομα ήταν Δέσποινα Αχλαδιώτη, συνέβαλε τα μέγιστα στην Εθνική Αντίσταση κατά την περίοδο της κατοχής και επί 40 χρόνια ύψωνε την ελληνική σημαία κάθε πρωί και την κατέβαζε με τη δύση του ήλιου, μέχρι το 1982, που πέθανε σε ηλικία 92 ετών και προς τιμήν της έχει στηθεί ένα μνημείο. Στη νησίδα βρίσκονται δύο πανέμορφες παραλίες, η Στρογγύλη και ο Άγιος Στέφανος, ενώ πλέον κατοικείται από ένα μικρό απόσπασμα του Ελληνικού Στρατού.

εικόνα του χρήστη vasilis

vasilis

Στο νησάκι υπάρχει ενα επιβλητικό μνημείο και ένα ''στρατόεδο'' . Στον όρμο του νησιού , όπου σας αφήνει το καϊκι μπρείτε να κανετε μπάνιο στα καταγαλανα νερα .....

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη vasilis

vasilis

Η Στρογγύλη ειναι μια βραχονησίδα νοτιοανατολικά της Μεγίστης και κατοικείτε απο τον φαροφύλακα-ακρίτα. Έχω την εντύπωση οτι στην Ρω δεν έχει άλλη παραλία με αμμουδιά πέρα απο αυτή του όρμου της.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας