Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καστελόριζο (Μεγίστη) - Πανοραμική εικόνα

Καστελλόριζο

Ελλάδα
Μοιράσου το
Καστελλόριζο - Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελόριζο Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελόριζο
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της φύσης στη Μεσόγειο, βρίσκεται στο Καστελόριζο και συγκεκριμένα στα νότια του νησιού. Πρόκειται για την περίφημη Γαλάζια Σπηλιά ή "Σπηλιά του Παραστά" ή "Φώκιαλη" (από τις φώκιες που κατοικούν μέσα). Με ύψος 35 μέτρων και πλάτος 40 μέτρων, η Γαλάζια Σπηλιά προκαλεί δέος στους επισκέπτες της με τον πλούσιο σταλακτιτικό διάκοσμο, που αναδεικνύεται από τις ανταύγειες των ακτινών του ήλιου, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. Εκτός από τα χιλιάδες αγριοπερίστερα που φιλοξενεί, η Γαλάζια Σπηλιά διαθέτει και έναν πολύ ενδιαφέροντα βυθό, όπου ζουν μοναδικές και σπάνιες ποικιλίες ψαριών. Στη Γαλάζια Σπηλιά μπορεί κανείς να μεταβεί μόνο με βάρκα, καθώς η είσοδός της επιτρέπει μόνο μικρά σκάφη.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελόριζο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Καστελλόριζο » Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελόριζο
Είναι Εντυπωσιακό! Τις ώρες που ο Ηλιος ειναι χαμηλά , στην σπηλία αντανακλά ενα γαλαζια χρώμα! Κοιτώντας το σώμα μου μέσα στο νερό , εδειχνε λές και ήταν απο μπλέ οινόπνευμα...θα ξαναπάω!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καστελλόριζο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Καστελλόριζο - Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη Καστελλόριζο - Λυκιακός Τάφος Καστελλόριζο - Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελόριζο Καστελλόριζο - Άγιος Γεώργιος του Βουνού Καστελλόριζο - Παλαιόκαστρο Καστελλόριζο - Σαντραπεία Αστική Σχολή Καστελλόριζο - Διαχρονικό Μουσείο Μεγίστης - Καστελλόριζου Καστελλόριζο - Νησίδα της Ρω Καστελλόριζο - Παραλίες στο Καστελόριζο