Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καστελόριζο (Μεγίστη) - Πανοραμική εικόνα

Καστελλόριζο

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Καστελλόριζο

Καστελλόριζο - Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη
"Το Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη γνωστό και ως Κάστρο της Μεγίστης, δεσπόζει πάνω από τον οικισμό, στην κορυφή ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Καστελλόριζο - Λυκιακός Τάφος Λυκιακός Τάφος
"Το εμβληματικό μνημείο του νησιού, ο Λυκιακός Τάφος, βρίσκεται στα ανατολικά του λιμανιού. Ο λυκιακός τάφος συμβολίζε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Καστελλόριζο - Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελόριζο Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελόριζο
"Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της φύσης στη Μεσόγειο, βρίσκεται στο Καστελόριζο και συγκεκριμένα στα νότια του ν..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Είναι Εντυπωσιακό! Τις ώρες που ο Ηλιος ειναι χαμηλά , στην σπηλία αντανακλά ενα γαλαζια χρώμα! Κοιτώντας το σώμα μου μέσα στο νερό , εδε..."
Καστελλόριζο - Άγιος Γεώργιος του Βουνού Άγιος Γεώργιος του Βουνού
"Τετρακόσια ένα σκαλιά χωρίζουν το λιμάνι του νησιού από τον Άγιο Γεώργιο του Βουνού, ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι π..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Καστελλόριζο - Παλαιόκαστρο Παλαιόκαστρο
"Το αρχαιότερο και σημαντικότερο μνημείο του νησιού, το Παλαιόκαστρο, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Καστελόριζου, σε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Καστελλόριζο - Σαντραπεία Αστική Σχολή Σαντραπεία Αστική Σχολή
"Πρόκειται για το πιο ξεχωριστό κτίριο του νησιού, η αρχιτεκτονική του οποίου βασίστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Στο βοτσαλωτό προαύλιο του σχολείου, έχει διατηρηθεί ο κρατήρας που προκλήθηκε από βλήμα που έπεσε μάλλον κατά τον 2ου Παγκόσμιου πολέμου."
Καστελλόριζο - Διαχρονικό Μουσείο Μεγίστης - Καστελλόριζου Διαχρονικό Μουσείο Μεγίστης - Καστελλόριζου
"Το Διαχρονικό Μουσείο Μεγίστης- Καστελλόριζου βρίσκεται στην ιστορική περιοχή του κάστρου και στεγάζεται σε ένα ιστορ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Καστελλόριζο - Νησίδα της Ρω Νησίδα της Ρω
"Από το Καστελόριζο μπορείτε να μεταβείτε στη νησίδα Ρω, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις τριών ναυτικών μιλίων βόρεια ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Στο νησάκι υπάρχει ενα επιβλητικό μνημείο και ένα ''στρατόεδο'' . Στον όρμο του νησιού , όπου σας αφήνει το καϊκι μπρείτε να κανετε μπά..."
Καστελλόριζο - Παραλίες στο Καστελόριζο Παραλίες στο Καστελόριζο
"Το Καστελόριζο διαθέτει μερικές πολύ ιδιόμορφες παραλίες, περιμετρικά του νησιού. Όλες σχεδόν είναι βραχώδεις με διάφ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Στο λιμάνι μπείτε να ψαρέψετε έχει αρκετό ψάρι διαθέσιμο. Επίσης μπορείτε να πείτε κάποιον βαρκάρη να σας πάει σε όποια παραλία θέλετε κα..."
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καστελλόριζο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 430
Αεροδρόμιο/α: Καστελλόριζου (KZS)
Περιγραφή: Σε απόσταση μόλις 1,25 ναυτικών μιλίων από τις νοτιοδυτικές ακτές της Τουρκίας, βρίσκεται το Καστελόριζο, το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας. Ονομάζεται επίσης και Μεγίστη, καθώς είναι το μεγαλύτερο νησί σε ένα σύμπλεγμα 14 μικρών νησιών και βραχονησίδων, ενώ το σημερινό του όνομα οφείλεται στο ενετικό κάστρο που δεσπόζει πάνω στον Κόκκινο Βράχο, Καστέλο Ρόσο στα ιταλικά, που παραφράστηκε. Παρά το μικρό του μέγεθος, το νησί διαθέτει μία τεράστια ιστορία, που ξεκίνησε από τη νεολιθική ακόμη εποχή και έναν πολιτισμό που άκμασε από εκείνη ακόμη την εποχή, γεγονός που αποδεικνύεται από τις ανασκαφές που έφεραν στο φως πολύ σημαντικά τμήματα αρχαίων ναών, τμήματα τειχών, τάφους και άλλα σημαντικά ευρήματα. Ακολουθώντας μία κοινή ιστορική πορεία με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων, το Καστελόριζο ενώθηκε με την Ελλάδα το 1920, μετά από περίπου 10 χρόνια ιταλικής κυριαρχίας, εποχή όπου γνώρισε τεράστια ακμή, αλλά και πληθυσμιακή έκρηξη, με 15.000 κατοίκους. Αιτία αποτέλεσε η μεγάλη ναυτική παράδοση, που έφερε την εμπορική ανάπτυξη. Το Καστελόριζο υπέστησε τεράστιες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου τέθηκε το τέλος στην ακμή του. Στην πιο πρόσφατη ιστορία της χώρας μας, το Καστελόριζο υπήρξε ο τόπος όπου ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. στις 22 Απριλίου του 2010. Το νησί έγινε γνωστό σε όλη την υφήλιο με αφορμή τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Mediterraneo το 1992, της οποίας οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν στο Καστελόριζο. Η ταινία έβαλε το νησί στον τουριστικό χάρτη και πλέον το Καστελόριζο αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο προορισμό που απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν διακοπές χαλάρωσης, με φόντο τις εκπληκτικές ομορφιές του και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του. Στο Καστελόριζο μπορεί να φτάσει κανείς αεροπορικώς στο αεροδρόμιο που διατείθεται, ή ακτοπλοϊκώς, καθώς το νησί συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά και της Ρόδου.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Καστελλόριζο
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί