Ελλάδα > Καβάλα > Αρχαίοι Φίλιπποι

Αρχαίοι Φίλιπποι Καβάλα

Περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της Καβάλας, σώζονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Φιλίππων. Το αρχικό όνομα της πόλης ήταν Κρηνίδες, από τους Θασίτες άποικους που την ίδρυσαν, ενώ μετονομάστηκε σε Φιλίππους από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, Φίλιππο Β'. Ιδιαίτερη σημασία απέκτησε μετά το 42 π.Χ. μετά την κατάκτηση της από τους Ρωμαίους, λόγω της Εγνατίας Οδού αλλά και των ορυχείων χρυσού της περιοχής. Η πόλη αποτελεί ορόσημο για την χριστιανοσύνη, καθώς ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε εκεί την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης το 50 μ.Χ., Σήμερα, εξακολουθούν να γίνονται ανασκαφές στην περιοχή, οι οποίες στο παρελθόν έχουν αναδείξει τμήματα της αγοράς, των ανακτόρων, των τειχών, κ.ά., με πιο σημαντικό το αρχαίο θέατρο το οποίο λειτουργεί έως και σήμερα κατά τη διάρκεια του ομώνυμου Φεστιβάλ τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το αντίστοιχο μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει ευρήματα όλων των ιστορικών περιόδων της περιοχής. Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 4.00€ για τους ενήλικες, 2.00€ για τους συνταξιούχους και μαθητές εκτός Ε.Ε., ενώ για μαθητές και φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. η είσοδος είναι ελεύθερη.

jimmi

Εντυπωσιακος ο αρχαιολογικος χωρος, δεν μου αρεσε ομως οτι δεν υπηρχαν "πινακιδες" που να περιγραφουν τι ακριβως βλεπεις παρα μονο ενας δυσδιακριτος γενικος χαρτης..

08/12/2021

Απάντηση

eirini_skg

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις ξεναγό, δεν μπορείς να περιηγηθείς, κάτι που γενικότερα συμβαίνει σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους!

08/12/2021

eirini_skg

H αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις ξεναγό δεν μπορείς να περιηγηθείς, κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους

08/12/2021

eirini_skg

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους - χρειάζεται παντού ξεναγός! Στο μουσείο πήγες?

08/12/2021

eirini_skg

Jimmi Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους - χρειάζεται παντού ξεναγός! Στο μουσείο πήγες?

08/12/2021

Απάντηση

jimmi

Στο μουσειο πηγα, ηταν σαφως πιο οργανωμενο. Το εισητηριο (αρχ. χωρος μουσειο) ειχε 4 ευρω, τα παιδια δωρεαν.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας