Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καβάλα - Κάστρο

Καβάλα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Καβάλα - Αρχαίοι Φίλιπποι Αρχαίοι Φίλιπποι
Δεκαπέντε χιλιόμετρα δυτικά της Καβάλας, σώζονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Φιλίππων. Το αρχικό όνομα της πόλης ήταν Κρηνίδες, από τους Θασίτες άποικους που την ίδρυσαν, ενώ μετονομάστηκε σε Φιλίππους από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, Φίλιππο Β'. Ιδιαίτερη σημασία απέκτησε μετά το 42 π.Χ. μετά την κατάκτηση της από τους Ρωμαίους, λόγω της Εγνατίας Οδού αλλά και των ορυχείων χρυσού της περιοχής. Η πόλη αποτελεί ορόσημο για την χριστιανοσύνη, καθώς ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε εκεί την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης το 50 μ.Χ., Σήμερα, εξακολουθούν να γίνονται ανασκαφές στην περιοχή, οι οποίες στο παρελθόν έχουν αναδείξει τμήματα της αγοράς, των ανακτόρων, των τειχών, κ.ά., με πιο σημαντικό το αρχαίο θέατρο το οποίο λειτουργεί έως και σήμερα κατά τη διάρκεια του ομώνυμου Φεστιβάλ τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το αντίστοιχο μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει ευρήματα όλων των ιστορικών περιόδων της περιοχής. Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 4.00€ για τους ενήλικες, 2.00€ για τους συνταξιούχους και μαθητές εκτός Ε.Ε., ενώ για μαθητές και φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. η είσοδος είναι ελεύθερη.
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Αρχαίοι Φίλιπποι"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Καβάλα » Αρχαίοι Φίλιπποι
Στο μουσειο πηγα, ηταν σαφως πιο οργανωμενο. Το εισητηριο (αρχ. χωρος μουσειο) ειχε 4 ευρω, τα παιδια δωρεαν.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Καβάλα » Αρχαίοι Φίλιπποι
Jimmi Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους - χρειάζεται παντού ξεναγός! Στο μουσείο πήγες?
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Καβάλα » Αρχαίοι Φίλιπποι
Εντυπωσιακος ο αρχαιολογικος χωρος, δεν μου αρεσε ομως οτι δεν υπηρχαν "πινακιδες" που να περιγραφουν τι ακριβως βλεπεις παρα μονο ενας δυσδιακριτος γενικος χαρτης..
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Καβάλα » Αρχαίοι Φίλιπποι
ένας εξαιρετικός αρχαιολογικός χώρος και όχι μόνον. ιδιαίτερα φροντισμένος, καθαρός και οργανωμένος με cafe, restaurant και υπέροχο κήπο με γκαζόν, όπου υπάρχουν τραπεζάκια για να απολαύσει κανείς τον καφέ του στην λιακάδα Άνοιξη, Καλοκαίρι και Φθινόπωρο. Τιμές φυσιολογικότατες.
10 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Πράγματι είναι πολύ περιποιημένος χώρος κ οι τιμές φυσιολογικότατες, αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 2 ευρώ ο καφές!
9 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καβάλα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Καβάλα - Κάστρο της Καβάλας Καβάλα - Παλιά Πόλη της Καβάλας Καβάλα - Αρχαίοι Φίλιπποι Καβάλα - Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας Καβάλα - Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας Καβάλα - Νέα Πέραμος Καβάλα - Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλα - Εκκλησία του Αγίου Παύλου Καβάλα - Υδραγωγείο Καβάλας Καβάλα - Παραλίες της Καβάλας Καβάλα - Μουσείο Καπνού Καβάλας Καβάλα - Δημοτικό Μουσείο Καβάλας