Ελλάδα > Καβάλα > Παλιά Πόλη της Καβάλας

Παλιά Πόλη της Καβάλας Καβάλα

Εάν βρεθείτε στην πόλη της Καβάλας ένας περίπατος στα δρομάκια της παλιάς πόλης είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένος. Ξεκινώντας από το όμορφο σκιερό χώρο της πλατείας Καραολή ανεβείτε την οδό Πουλίδου περάστε από το Ιμαρετ και την αυλή του Μεχμέτ Αλή και φτάστε μέχρι τον φάρο ώστε να θαυμάσετε την καταπληκτική θέα. Ολοκληρώστε τη διαδρομή σας έχοντας ως προορισμό το κάστρο και το παλιό υδραγωγείο (Καμάρες) που βρίσκεται προς την άλλη μεριά της πόλης. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα συναντήσετε πολλά γραφικά εστιατόρια και ταβέρνες που εξειδικεύονται στο ψάρι και σε κάθε είδους θαλασσινά που αφθονούν στην περιοχή. Τα επιβλητικά μνημεία και οι ιστορικοί τόποι δένουν εκπληκτικά με τα νεότερα οικήματα δημιουργώντας ένα ιδανικό σύνολο. Όλα είναι τοποθετημένα αμφιθεατρικά και σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος της περιοχής δομούν μια μοναδική εικόνα που υμνήθηκε από πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι μια περιήγηση στην παλιά πόλη δε θα σας αφήσει σε καμιά περίπτωση ασυγκίνητο.

Πρόσβαση

Ο καλύτερος τρόπος μετάβασης στην παλιά πόλη είναι με το τρενάκι που ξεκινά από την πλατεία Ομονοίας και προσεγγίζει την περιοχή καθώς είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να ελιχθεί με ευκολία στα στενά δρομάκια.

εικόνα του χρήστη vasilis

vasilis

είναι σαν την Άνω πόλη της Θεσσαλονίκης σε μικρογραφία. Καταπληκτική θέα προς την Πόλη της Καβάλας κα έχει ωραία ταβερνάκια και μικρά καφέ ……Καβάλα σου έρχομαι …..

08/12/2021

Απάντηση

eirini_skg

Οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το φάρο κ για καφέ στο "Μπρίκι" ή στο "Ιμαρέτ", που έχουν τέλεια θέα στην πόλη

08/12/2021

Απάντηση

jimmi

Πανεμορη η παλια πολη και το καλυτερο ειναι να την αγναντευεις απο μακρυα λιγο πριν την δυση του ηλιου, για παραδειγμα απο τον ΝΟΚ. Ενοχλητικη ομως ειναι η διελευση των αυτοκινητων απο τα στενα δρομακια της.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας